• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocuğun şakağındaki 5 santimlik kist başarıyla alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesinde 10 yaşındaki Abdulkadir Ece'nin beyin şakağındaki 5 çarpı 5 büyüklüğündeki kist, mikro cerrahi teknikle yapılan ameliyatla alındı.

"Normal koşullarda yapılan bir ameliyat değildi"

Operasyonu gerçekleştiren İpekyolu Hastanesi Beyin Cerrahı Yrd. Doçent Dr. Cem Orhon, "Hastamız 10 yaşında sol şakak bölgesinde araknoid kisti dediğimiz beyin kistiyle bize başvurdu. Operasyonu dün gerçekleştirdik. Ameliyatı mikroskopla yaptık. Normal koşullarda yapılan bir ameliyat değil. Mikroskopla yaptığımız zaman beynin özellikle önemli olan bölgelerini çok daha rahatlıkla kullanabiliyorsunuz ve onlara zarar vermeden bu ameliyatı yapabiliyorsunuz. Biz de bu şekilde bu ameliyatı yaptık, o kisti oradan çıkarttık. Yalnız, sadece oradan kistin çıkartılması yetmiyor çünkü tekrarlama  ihtimali var. Ailenin de bu konuda ciddi endişeleri vardı, kist tekrar oluşabilir mi diye. Oluşmasını engellemek amacıyla beyin omurilik suyunun geçiş bölgesiydi, o kisti ağızlaştırdık. Bundan sonra tekrardan o kistin yeniden oluşması söz konusu olmayacak." diye konuştu.

Operasyonla alınan şakak bölgesindeki kistin 5 çarpı 5 büyüklüğünde olduğuna dikkat çeken Orhon, Özel İpekyolu Hastanesine geldikten sonra beyin cerrahı olarak birçok değişik ameliyat yaptığını ama bu şekilde bir ameliyatı ilk defa yaptığını söyledi.

"Aşağı yukarı 5-6 ay içerisinde hemen hemen bütün beyin kanaması, beyin tümörleri, omurga tümörleri boyun ve bel fıtıkları ameliyatları yaptık ama özellikle çocuklarda böyle bir kist ameliyatı yapmamıştık. Burada ilk yaptık. Ameliyattan çıkar çıkmaz yatağına aldık. Hiç yoğun bakıma gitmedi, kendine gelmişti. Beyin cerrahisinde hastayı ne kadar iyi koşullarda ameliyata alırsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz ve hastayı yeniden normal yaşantısına kavuşturabiliyorsunuz. Büyük bir kitleydi. Yaklaşık 5 çarpı 5 santim büyüklüğündeydi. Şakak lobunu geliştirmediği için o bölgede  baskı meydana getirmişti. Zaman zaman çocuğun konuşması ve dalgınlık nöbetleri olduğu da ifade edilmişti. Bunların tamamıyla düzeleceğini düşünüyoruz." diye belirtti.

Anne Ayten Ece ise (34), çocuğunun ameliyattan bu yana durumunun iyi olduğunu söyledi. Ece, "İlk önce biz de hastalığını bilmiyorduk. Diyarbakır'a kadar götürdük hastalığı teşhis edilmedi. Burada iyi bir doktorun olduğunu söylediler. Tetkikleriyle buraya getirdik. Doktor hastalığını teşhis etti ve ameliyat etti maşallah başarılı geçti. Doktorlara da hastalara da dua ediyoruz. Doktorun ellerine sağlık" diyerek sevincini dile getirdi.

"Allah'ın yardımı ve hekimimizin tecrübesiyle ameliyatı düzenli bir şekilde oldu"

Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi Başhekimi Anestezi Doktoru Kamuran Elçiçek de "Hastamız muhtelif şikayetleri nedeniyle bir çok hekime hastaneye gitmiş ancak bir teşhis konulamamıştı. Hastanemize başvurduğunda beyin cerrahi kliniğimizde bir kist olduğu tespit edilmiş. Bu kist, beyinde hayati noktalara çok yakın bölgede olduğu için cerrahisi oldukça riskli bir ameliyattı. Allah'ın yardımı ve hekimimizin tecrübesiyle mikro cerrahi teknikle mikroskopla ameliyatı düzenli bir şekilde oldu Allah'a şükür. Hasta yakınlarının da bu konuda bizlere güveni tamdı. Babası ameliyat öncesi gitmesi gereken Irak yoluna gitti ve burada yokken çocuğu ameliyat oldu. Ertesi gün ameliyattan sonra gayet güzel bir şekilde uyandı, hayati fonksiyonları başladı eski şikayetlerinden eser kalmadı. İnşallah kısa bir zamanda da taburcu edilecektir." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir