• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Buzlanma ve Don Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara`nın batısı, Kuzey Ege, Artvin, Ardahan, Antalya, Mersin ve Karaman çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimlerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur ve sağanak, Artvin ve Ardahan ile gece saatlerinde Karadeniz`in iç kesimleri, Sivas, Yozgat, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Karadeniz`de kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde özellikle güneşlenmenin yaşandığı öğle saatlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı (Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale) ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, Manisa ve Kütahya ile akşam ve gece saatlerinde İzmir, Uşak ve Afyon çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Mersin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Karaman çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Eskişehir, akşam ve gece saatlerinde Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle hafif yağmur, gece Sivas, Yozgat ve Çankırı çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Artvin, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz kıyılarında, gece bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı kuzey kesimleri çok bulutlu, Ardahan ile gece saatlerinden itibaren Erzincan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu (-2/8)
İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, hafif yağmurlu (3/11)
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı ( 6/17)
Bursa: Parçalı zamanla çok bulutlu, hafif yağmurlu (1/13)
Konya: Parçalı ve çok bulutlu (2/12)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu (7/16)
Mersin: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (9/16)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (0/11)
Batman: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (0/11)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (4/12)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (2/10)
Mardin: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (0/9)
Van: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (-9/3)
Bingöl: Parçalı bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-4/3)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir