• DOLAR 32.574
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2435.714
  • ...
SON DAKİKA
Kızılay Kart`ta Hedef 1 Milyon Mazlum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

AB Komisyonunun 348 milyon avro maddi kaynak sağladığı ve Türk Kızılayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ortaklığında yürütülen program kapsamında, kamp dışında bulunan Suriye vatandaşı ve İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne kayıtlı diğer sığınmacılar, "Kızılay Kart" aracılığıyla ailedeki fert başına aylık 120 Türk Lirası (TL) nakit yardım alabiliyor.

Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi de şu ana kadar yaklaşık 850 bin sığınmacının Kızılay Kart'tan faydalandığını, program sayesinde Türkiye'de yaşayan sığınmacıların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bir nebze de olsa katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Selvi, "Her şeyden önce büyük bir savunmasızlığı ve mağduriyeti önlüyoruz. Minimum da olsa insanların geçimleri için hanelerine bir gelir oluyor." ifadesini kullandı.

AB Komisyonunun projenin ilk etabı için ilan ettiği maddi kaynak miktarının 2017 yılı için 348 milyon avro olduğunu ve gelecek yıl için de birtakım çalışmaların yapıldığını vurgulayan Selvi, "Rakamlar telaffuz edilmiyor fakat ECHO bu konuda kendi çalışmasını sürdürüyor. Rakamlar ortaya çıktıkça da bunların taahhütlerini de artıracaklardır. Program 2018'in sonuna kadar taahhütlenmiş bulunmaktadır." diye konuştu.

Suriye'nin Halep kentinden 7 ay önce Ankara'ya gelen Azize Güli, bu süre boyunca giyim, gıda, sağlık ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarını Kızılay Kart aracılığıyla temin ettiklerini belirtti. Programın paydaşlarından Türk Kızılayına teşekkürlerini ileten Güli, proje sonlanana kadar Kızılay karttan faydalanmak istediğini dile getirdi.

Söz konusu kartın eğitim gören 3 çoçuğunun okul ihtiyaçlarını karşılamada önemli katkı sağladığına değinen Güli, "Kızılay Kart sayesinde elektrik ve su faturalarımızı, kiramızı ödeyebiliyoruz. Bu paradan küçük çocuklarımın süt ve bez ihtiyaçlarını da karşılayabiliyorum. Artan parayı da gıda ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz. " dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir