• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
Öğretmen Böyle Olmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IĞDIR

Iğdırlı Ali öğretmen, tatile gitmek yerine okulda kalıp öğrencilerinin öğrenmekte güçlük çektiği formül ve konuları okulun koridor duvarlarına çizdi. Aşağı Erhacı Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulunda görev yapan güzel sanatlar öğretmeni Ali Kaya, okulun duvarlarına ve zeminine çizgi film karakterlerinden matematik formüllerine kadar birçok şekli resmetti.

Özellikle Türkçe, matematik, ingilizce, sosyal bilimler ve fen bilimleri derslerinde yer alan ve öğrencilerin öğrenmekte zorlandığı konu ve formülleri duvarlara çizen Kaya, bu sayede öğrencilerin konuları daha kolay öğreneceğini düşünüyor.

Öğrencilerimizin Zorlandıkları Konuları Görselleştirmek İstedik

Okulun duvarlarına 1,5 aydır resimler çizen Kaya, yaklaşık 4 yıl önce okulda göreve başladığını belirterek, öğretmen olmanın kendisi için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Hem okulun görsel anlamda geliştirilmesi hem de öğrencilerin derslerini kolay anlaması için böyle bir çalışma yaptığını anlatan Kaya, "Diğer öğretmenlerimizle yaptığımız fikir alışverişleri doğrultusunda özellikle öğrencilerimizin zorlandıkları konuları görselleştirmek istedik. Öğrencilerin derste zorlanacağı, öğrenmekte güçlük çekecekleri konuları okulun duvarına görsel olarak çizdim. Öğrencilerimiz teneffüs aralarında zaman geçirirken bu görselleri birebir gördüklerinden dolayı bu bilgiler zihinlerinde daha kalıcı oluyor." dedi.

Görsel Zekanın Öğrenme Üzerinde Büyük Etkisi Var

Yüksek lisans tezini çoklu zeka kuramı üzerine yaptığının ve görsel zekanın öğrenme üzerinde büyük etkisi olduğunun altını çizen Kaya, "Bunu okulumuzda uygulamaya koyuyoruz. Çalışmalarımızla öğrenmede kalıcılığı hedefliyoruz, okulumuzun görselliğini arttırıyoruz ve daha iyi öğrenmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Yaptığım işten zevk alıyorum, hele ki öğrencilerimiz bunu görüp mutlu oldukları zaman tamamen işe odaklanmış oluyorum." diye konuştu.

Çalışmalarının meslektaşları, öğrencileri ve velilerce beğenildiğini aktaran Kaya, "Öğrencilerimizin bir şeyler öğrenmelerine vesile olmak beni çok mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

"Yaz Tatilinin Bir Buçuk Ayını Okulda Geçirdi"

Okul Müdürü Erkan Çiğdem ise öğretmen Ali Kaya'nın çalışmaları sayesinde okulun görsellik kazandığını ve duvarlarda öğrenciler için çok faydalı bilgilere yer verildiğini söyledi.

Öğrencilerin okulu dört duvardan ibaret görmemeleri ve öğrencilerin öğrenilmesi zor olan formülleri bu şekilde eğlenerek öğreneceklerine dikkati çeken Çiğdem, şunları kaydetti:

"Burada okul, idare, veli ve öğretmen olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eğitimin dört ayağını da bir arada tutmaya çalışıyoruz. Özellikle istekli öğretmenlerimize Iğdır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünden her türlü desteği alarak sunuyoruz. Eğitime katkı sunan her türlü projeyi imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Kaya, yaz tatilinin başlangıcında yapacağı çalışma için destek istedi. Kaya, tatilinin 1,5 ayını okulumuzda geçirdi. Saat 08.00'de başlayıp 17.00'ye kadar bu çalışmayı yaptı, çalışmalarından çok memnunuz."

 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir