• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sokaklara binlerce asker yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savunma Bakanı Raul Jungmann, Globo TV'ye yaptığı açıklamada,  birliklerin gerekli olduğu sürece bölgede kalacağını belirtti.

Rio'nun gecekondu mahallerine yerleştirilen askeri birliklerin, soygun  ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili suçları azaltmak için görev yapacağı  bildirildi.

Globo TV'nin haberinde, devriye gezerken tankların üzerinde otomatik  tüfeklerle silahlandırılan askerlerin görüntüsüne yer verildi.

BBC'nin eyalet güvenlik servisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı  haberinde de askeri birliklerin, Lins, Camarista Meier, Morros de Sao Joao,  Engenho Novo ve Covanca gecekondu mahallerindeki suç çetelerini hedef aldığı  ifade edildi.

Gecekondu sakinleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları  paylaşımlarda, güne silah ve helikopter sesleriyle başladıklarını yazdı.

Bölgedeki gecekonduların çoğunu kontrol altına alan organize suç  çetelerine karşı geçen hafta Rio'da 8 bin 500 asker görevlendirilmişti.

Brezilya sokaklarında işlenen pek çok suçun, gecekondu mahallesi  "favela"lardan yönetildiği ve burada yaşayan gruplar arasında sıkça silahlı  çatışma çıktığı biliniyor.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir