• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
`Öğrenciler İstediği Zaman Bölüm Değiştirebilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri yine tartışmalı geçti.

Meclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 12 saatlik konuşmanın ardından bu kez 5 dakikalık saygı duruşuna sahne oldu.

Komisyon toplantısında, teklifin 3`üncü maddesine ilişkin görüşmeler tamamlanamadı.

Zorunlu eğitimin 4`er yıllık aralıklarla 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifi, içeriği ile olduğu kadar anamuhalefet milletvekillerinin engelleme tavırlarıyla da kamuoyunun gündeminde.

Meclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundaki görüşmeler sırasında söz alan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, teklifin kabul edilmesi durumunda çocukların vebal altına alınacaklarını öne sürdü. Kalan süresini bu çocuklar için ``saygı duruşunda`` bulunarak tamamlayacağını belirten Gürkan, 5 dakika boyunca ayakta durdu.

Muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yanıtladı. Dinçer, her kademede esneklik olacağını, öğrencilerin, istemeleri halinde başka bir bölümün derslerini alarak bölüm değiştirebileceklerini söyledi.

Dinçer`in konuşmasının ardından üçüncü maddenin görüşülmesine ilişkin verilen yeterlilik önergesine CHP`li milletvekilleri tepki gösterdi. Verilen araya rağmen tartışmaların sürmesi üzerine komisyon başkanı Nabi Avcı toplantıyı kapattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir