• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Kur'an dersleri tatilden sonra da devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş (Gercews) ilçesine bağlı Akyar (Mervanîyê) köyünde verilen yaz Kur'an kursuna çocukların rağbet göstermesi üzerine yaz tatilinden sonra da derslere devam edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganı ile başlayan ve 2 dönemi geride bırakarak 3'ncü dönemde devam eden yaz Kur'an kursları, Batman merkezdeki camiler gibi tüm köylerdeki camilerinde de büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur'an kurslarına akın eden öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgiler öğrenip, bol bol aktivitelerde bulunuyorlar.

Hemen hemen köyün tüm çocukları kurslara katıldığını söyleyen Cami İmam Hatibi Lokman Avcı, bazen gelmeyen çocukların gelmeme sebeplerini öğrenmek için ailelerini telefonla arayıp bilgi aldığını belirtti.

Yaz Kur'an kursunun aralıksız devam ettiğini ve yaz tatili sonrası da isteyenlere Kur'an dersi vereceklerini ifade eden Avcı, "Yaz Kur'an kursları kapsamında köy çocuklarına ders veriyoruz. Yaklaşık bir buçuk aydır ders veriyoruz. Kursların bitmesine 10 günümüz kaldı. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim dersiyle beraber temel dini bilgiler, peygamberimizin hayatı, ahlak, itikat gibi dersleri de veriyoruz. Çocuklarımıza ezber yaptırıyoruz. Derslerin yanında camide çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Camiye teşvik amacıyla çocukları haftada bir piknik veya halı sahaya top oynamaya götürüyoruz. Bu şekilde yaz tatilini verimli geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

Yaz Kur'an kursu bittikten sonra 15 gün tatilden sonra isteyenlere istedikleri saatte gelip ders alabileceklerini belirten Avcı, "Okullar açıldıktan sonra isteyen gelip ders alıyor. İstediği zamanda ders veriyoruz. Uzun süreli eğitimlerimizde devam ediyor. Sadece yaz kurslarıyla tek kalmıyoruz." diye konuştu.  

Camide gördükleri derslerle birlikte birçok etkinlik de yaptıklarını söyleyen kurs öğrencilerinden Polat Gökçe, "Okullar tatil olduğunda biz Kur'an kursuna geliyoruz. Kursa saat 10.00'da geliyoruz 12.00'ye kadar. Camide Kur'an okuyoruz, sohbet ediyoruz, ezber yapıyoruz ve bazen de oyun oynuyoruz." dedi.

Çocuklardan Taha Emir Avcı ise şunlar söyledi: "5'inci sınıfa gidiyordum bu sene 6'ncı sınıfa gideceğim. Tatilde yaz Kur'an kursu çok güzeldir. Camiye saat 10.00 civarında geliyoruz. Seyda elifbadakilerin derslerini veriyor. Sonra Kur'an'dakilerin dersini veriyor. Ardında birlikte Kur'an okuyoruz. Ondan sonra bizim birazcık oyun oynamamıza ezin veriyor ve sonra dini bilgiler dersini alıyoruz. Öğle ezanını okunmasını bekliyoruz. Namazdan sonra evlerimize gidiyoruz. Bazen Seyda bizi maça götürüyor. Bazen de tarlada yaptığımız havuza gidiyoruz. Orada yüzüyoruz pikniğimizi yapıp dönüyoruz. Yaz Kur'an kursları çok güzel geçiyor. Kur'an kursu bittiğinde de camiye geleceğim. Ve her zaman geleye devam edeceğim."

Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek için camiye devamlı gittiğini söyleyen Ayetullah Avı, camiye gelerek dersini okuduğunu Kur'an öğrendiği için çok sevinçli olduğunu belirtti. (İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir