• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Diyarbakır`da Gasp Olayları Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da her gün hırsızlık ve gasp olayları artarak devam ederken merkez Yenişehir ilçesi Ali Emiri Caddesi 1. Sokakta Gasp edilen Ahmet Tuşak (20), bıçak ve kaba dayak ile kendisinin telefonu, arkadaşının ise parasının zorla alındığını iddia etti.

Gasp edilen Ahmet Tuşak gasp olayı ile ilgili şu iddialarda bulundu: "Ofis semtinden eve doğru, benim yaşlarda olan komşum ile birlikte yürüyerek geldik. Ali Emiri Caddesine geldiğimizde 7-8 kişi bizi ara sokağa doğru çektiler. İlk önce arkadaşımı çağırıp sokağa çektiler ardına ben de mecburi olarak yanlarına gittim. Ne oldu falan derken bu 7-8 kişi etrafımızı sardılar. Güya biz hırsızlık falan yapmışız diyerek oyaladılar."

Gaspa maruz kalan Tuşak, gaspçıların ve hırsızların arkadaşına tokat attığını ve cebinde var olan parasını aldığını söyleyerek olayı anlatmaya şöyle devam etti: "Daha sonra iki kişi ellerini cebime atarak telefonumu alarak kaçtılar, diğerleri ise başka tarafa gittiler. Ben o kaçan kişiyi kovaladım ama yetişemedim, telefonumu öylece gasp edip götürdüler."

Ahmet Tuşak, ağabeyi ile Sur ilçesi polis karakoluna gidip sorunlarını anlattığını ancak polisin, orasının kendi sorumluluk alanında olmadığını söyleyerek, kendilerini Yenişehir karakoluna yönlendirdiğini söyledi.

Biz de mecburi Yenişehir karakoluna gittik, Orada gasp olayı ile ilgilenen polisler gelene kadar 15-20 dakika bekledik" diyen Tuşak, "Daha sonra polisler geldiler birkaç soru sordular olayın nasıl olduğunu nerede falan sordular. Bizi Şehitlik karakoluna aldılar, bazı fotoğraflar bize gösterdiler, tabi o fotoğrafta olanları kimseyi tanıyamadım."

Tuşak son olarak şu ifadeleri kaydetti: "Buralarda her gün her saat hırsızlık oluyor, yakalanıp bırakılıyorlar, önlem alınması gerekir bu şekilde nereye kadar? Her cadde de polisin dolaşması gerekir. Gece gündüz fark etmez. Biz kendi canımızı zor kurtardık, bizi öldürecektiler. Polis ekiplerinin sürekli yani 24 saat dolaşması gerekir." Ahmet Tuşak`ın akrabası Eşref Yavuz ise olaya tepki göstererek şöyle dedi:

 

"Gasp edilen şahsın akrabasıyım, bu mesele sadece onun başına gelen bir mesele değil, bu her gün birilerinin başına geliyor. Balıkçılarbaşı, Gazi Caddesinin her sokağının başında 3-4 hırsız duruyor. Bunlar 24 saat milleti gözlemektedirler. Her akşam 5-6`dan sonra bu köşelerde. Bu hırsızlar yakalanıp aniden serbest bırakılıyorlar."

Hırsızlığa başvurmanın sebebinin ekonomik nedenler olduğunu söyleyen Eşref Yavuz, "Kişi kendi geleceğini göremediğinden dolayı hırsızlığa başvuruyor boşta olan kişi ne yapar hırsızlığa başvurur. Sur ilçesi hırsızların mekânı oldu, adam arada esrar çekiyor. Kendi sorumluluk alanı dışında ani gelişen olaylara müdahale etmeyince hırsızlar bunu fırsat bilip daha çok hırsızlık yapacaktır" dedi.


Osman İçli - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir