• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Bakan Arslan Muş`ta temel atma törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Havalimanı Terminali ve apronunun temel atma töreni düzenlendi. Tören Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Muş Havalimanı Terminali ve apronunun temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, bakanlık bürokratları, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Havayolu halkın yolu" sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Bakan Arslan, "Bu sloganla yaptığımız yatırımlar sonucu 26 havalimanı sayısını 55'e yükselttik. Yılda 35 milyon iç ve dış hat yolcusuna hizmet ederken, 180 milyon yolcuya hizmet eden ülke haline geldik. Amerika'dan Uzak Doğu'ya, Avrupa'dan Afrika'ya havayolunun merkezi olacağız, hakkını vereceğiz, havayoluyla uçmayan kalmayacak dedik ve bu sözümüzü yerine getirerek Türkiye'yi havacılık merkezi haline getirdik. Artık orta ve büyük ölçekli havalimanlarıyla yetinmiyoruz. Artık denize havalimanı yapar hale geldik. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yaptık ve vatandaşın havayoluyla bir kıtadan bir kıtaya gitmesini, ülkemiz ekonomisinin büyümesini sağladık. Yapılan havaalanlarından ülkemiz yararlanırken, oluşan katma değerden herkes yararlanacak. Çünkü bizim düsturumuz bu. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını, mega projelerini yaparken, hedefimiz buralardan oluşturulacak katma değerle Muş'un, Muşlu'ların ve diğer insanımızın hizmetini yapmak." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 1 milyar 584 milyon lira yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Arslan, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak bugüne kadar 1 milyar 584 milyon TL yatırım yaptık. Yollarda, havalimanlarında ve diğer hizmetlerde Muş'a çok hizmet yaptık. Hemşerilerimiz çok daha fazlasına layık. Bundan sonra da aynı hızla devam edeceğiz. Buralarda akrabalarım var. Dolayısıyla çocukluğumdan beri Muş'u ve Muşlu'ları bilirim. Aldığımız sorumluluk gereği ülkemizin tüm illerine hizmet ederken buralarla ilgili sorumluluğumuz var." dedi.

Geçmiş dönemlerde 300 milyon için IMF kapılarında dilenildiğini söyleyen Arslan, "IMF şefi Türkiye'ye geldiğinde davul zurnayla karşılanıyordu. Bakanlarımız, başbakanlarımız önlerinde el pençe duruyordu. O günlerden sadece Muş'taki bir projeye 1,9 milyar para harcanan günleri konuşuyoruz. Bunun müsebbipleri elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdır. Allah onlardan razı olsun. Ama asıl teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. 15 yıldır olağanüstü bir destekle onların arkasında duruyorsunuz. İnşallah sizin bu güçlü duruşunuz olduğu sürece size daha çok hizmet edeceğiz. Bu konuda şüpheniz olmasın." şeklinde konuştu.

Muş-İzmir uçak seferleri için havayolu şirket yetkililerinin Muş'a gelip inceleme yapacağını dile getiren Bakan Arslan, "Yolcu sayısı artıyor, terminali büyüyor ve Muş'lu İzmir'e uçmak istiyor. Biz bununla ilgili havayolu şirketleriyle konuşacağız. Gelip çalışma yapacaklar, yeteri derecede yolcu çıkarsa seferleri başlatacağız. 2 yıl önce Bursa'ya uçuş yoktu. O zaman da çalışmasını yaptık ve seferi başlattık. Bizim görevimiz terminal, havalimanı yapmak ve sonra da ticari kuruluşlar olan havayolu şirketlerini yönlendirip uçak seferi başlatmaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım ise Muş'ta yapılan yatırımlara değinerek, "Havalimanımız 1992 yılında sivil trafiğe açılmıştır. 2003 yılında 334 iniş-kalkış yapan uçak sayısı bu rakamla 2 bin 535 uçak ve 378 bin yolcu sayısına ulaşmıştır. Haftada 52 sefer düzenlenmektedir. Bu rakamlar görüldüğü gibi sefer ve yolcu trafiğinin arttığının göstergesidir. 100 bin yolcu kapasiteli mevcut binamız bu trafiği kaldırmakta yetersiz kalıyordu. Yapılacak yeni binamız yolcu trafiğine hizmet verebilecek bir düzeye kavuşacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Muş Havalimanı Terminali ve apronunun temeli atıldı. Bakan Arslan, programın ardından cuma namazını kılmak üzere Salih-Muhlise Çağlayan Camii'ne geçti. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir