• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
ŞİMDİ DE İDLİB HEDEFTE!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

Halep, Musul ve Rakka`daki katliamlardan sonra ŞİMDİ DE İDLİB HEDEFTE!

Halep, Musul ve Rakka`daki katliamlardan sonra şimdi de yıkım sırası İdlib`de. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Michael Ratney İdlib`deki muhalifleri “terörist” diye nitelendirerek, Suriye`nin geleceği için büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti. Halep başta olmak üzere birçok bölgeden insanların sığındığı İdlib`e, Rakka`dan sonra müdahale edileceği konuşuluyor. ABD`nin, bin TIR`a yakın askeri malzeme verdiği PYD ile İdlib`i kana bulama hazırlığı yaptığı iddia ediliyor. Halep, Musul yıkıldı; Rakka talan ediliyor; sırada İdlib var... Ratney, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib eyaletinde yaşanan çatışmalardan Nusra Cephesi'nin ana gövdesini oluşturduğu çatı örgütü Heyet Tahrir el-Şam'ın zaferle çıkmasının ülkenin geleceği açısından büyük bir tehlike yaratacağını söyledi. PYD`ye 809 tır askeri malzeme sevk eden ABD, Suriye`de hakimiyet alanını genişletmeye devam ediyor. Birçok ülkenin ordusunda bulunmayan miktarda askeri malzeme ile PYD`yi donatan ABD, en-Nusra bahanesiyle İdlib`i kana bulama hazırlığı yapıyor.

İDLİB`TE TARİHİN EN BÜYÜK TRAJEDİLERİNDEN BİRİ YAŞANIYORMUŞ!

Önceki gün İnternet üzerinden yayınladığı mektubunda Ratney, "Suriye'nin kuzeyi, tarihinin en büyük trajedilerinden birine sahne oluyor. İdlib'te Nusra Cephesi'nin hakimiyet kurması halinde, ABD'nin gerekli askeri önlemlere başvurmamaları konusunda uluslararası aktörleri ikna etmesi çok zorlaşır" dedi. Ratney, İdlib`de en-Nusra ile bağlantılı tüm muhaliflerin El Kaide'nin bir parçası olarak görüldüğünü ve isimlerini değiştirmelerine karşın yine ABD'nin hedefinde kalacaklarını da ifade etti. Bu açıklamalar ABD`nin İdlib`e müdahale edeceğinin sinyalleri olarak yorumlanıyor. Yaklaşık 2 milyon nüfusu olan İdlib, şu anda tamamı Suriye hükümetine karşı savaşan muhalif grupların elinde.

RAKKA`DA YÜZLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

ABD, kara gücü olarak kullandığı PYD ile Rakka`da hedef gözetmeden yüzlerce sivilin ölümüne neden oldu. "Rakka sessizce katlediliyor" isimli DEAŞ ve PYD karşıtı yerel aktivist ağı, sosyal medya hesabında, Rakka`da temmuz ayında, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 633 hava saldırısında, 189 sivilin, PYD'nin topçu ateşinde de 121 sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), temmuz sonunda yaptığı açıklamada, son 8 ayda Rakka'ya düzenlenen saldırılarda, 308`i çocuk, 203`ü kadın, en az bin 400 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir