• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Sadece Fatih Terim`i suçlamak ne kadar adil?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HASAN SABAZ / DOĞRUHABER / ANALİZ

Türkiye futbol direktörü Fatih Terim, ismi son dönemlerde çok sayıda olay ve polemiğe karışınca görevden uzaklaştırıldı.

F. Terim “ayrıldım” dedi; ancak tazminat alacağı ve bunun  da yaklaşık 20 milyon TL`yi bulacağı konuşulmaya başlanınca “ayrılmadım, kovuldum” açıklamasında bulundu.

Evet, hiç çalışmadan 15 ayın ücretini peşin alacak F. Terim.

Dünyada Milli Takımlar düzeyinde en yüksek ücreti alması her nedense tartışma konusu olmazken, tazminatı tartışılıyor. Tazminatın haricinde de 15 ay boyunca başka bir ülke ya da kulüp ile anlaşma imzalamazsa “işsizlik maaşı” adı altında her ay 1 milyon 193 bin lira alacak.

Fatih Terim bu uçuk ücretlerden dolayı eleştiriliyor.

Elbette ki eleştirilmeli ve tepki gösterilmelidir. İşsizlik maaşının yasal mevzuatla 4 ay ile sınırlandırılmış olduğu bir memlekette siz zaten astronomik ücretler alan birine bir de 15 ay boyunca 1 milyon 193 bin lira ücret ödeyeceksiniz.

Kendisi de hiç yüzü kızarmadan bunu alacak.

Bazıları bundan sonra ona hiçbir görev verilmemesi, adının statlardan silinmesi gerektiğinden söz ediyor; ama bu ne kadar doğru ve adil.

Uluslararası hiçbir ciddi sportif başarısı olmamasına rağmen onunla bu anlaşmayı yapanların hiç mi suçu yok?

Halkın kesesinden bu kadar bonkör olanların, halkın vergilerinden toplanmış paraları bu derece savuranların, ciddi hiçbir başarısı olmamasına rağmen adını statlara verenlerin bu tablodan dolayı hiç mi suçu yok?

Federasyon yetkilileri –ki kendileri oldukça varlıklı kişilerden oluşur- bu zararın ne kadarını karşılamayı düşünüyorlar?

Anlaşmalar neden “garanti ücret” üzerinden yapılıyor da başarı kriterleri esas alınmıyor? Başarıya verilen primler varsa neden “istikrarlı başarısızlıklara” para cezası uygulanmıyor?

F. Terim elbette eleştirilmelidir.

Teknik direktörlüğünden, herkese tepeden bakmasından, iletişim sorunlarından, mafya dilli çıkış ve hareketlerinden dolayı da eleştirilebilir; ama asıl meselemiz o değil.

Bir taraftan “vatan millet” edebiyatı yapacaksın öte taraftan yüzün kızarmadan, çalışmadan milyonları alacaksın! Bu yüzün deşifre edilmesi gerekir.

Ama tek suçlu F. Terim değil. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir