• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kapısı Şubat Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Kapısı), şubat ayı içerinde yaptığı yardım faaliyetlerini açıkladı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, şubat ayı içerisinde 415 aileye gıda ve kırmızı ile beyaz et yardımında bulunulduğu ifade edildi.
 
Ayrıca, merkezi Hollanda`da bulunan IHO EBRAR`ın katkılarıyla Van`a 625 adet gıda kolisi gönderildiği hatırlatılarak, kumanya paketinin merkezi Van`da bulunan Rahmet Eli Derneği`ne fakir ve muhtaçlara teslim edilmek üzere gönderildiği kaydedildi.
 
Yardım almak için Umut Kapısı Gıda Bankasına binlerce mağdur ailenin başvuruda bulunduklarının altı çizilen açıklamada, "elimizde bulunan gıdalar yeterli olmadığı için bizlere başvuru yapan tüm mağdur ailelere yardım yapamadık. Ama inşallah hayırseverlerin bizlere yapacakları yardımlar yükseldikçe bizlerde yardımlarımızı artıracağız. Çünkü bizler tüm mağdurlara yardım etmek istiyoruz" denildi.


İşte Umut Kapısı`nın İşleyişi
Müracaat: İhtiyaç sahibi kayıt için istenen belgelerle beraber başvuruda bulunur. Kendisine özel bir dosya açılır. Gerekli araştırmaların yapılması için dosya komisyona gönderilir.
 
Tespit Komisyonu: Tespit ekibi gelen dosyayı alıp, kişinin evinde, mahallesinde ve gerekli gördüğü yerlerde araştırma yapar ve edindiği izlemini rapor halinde yönetim kuruluna sunar.
 
Yönetim Kurulu: Yönetim kurulu haftada bir toplanır. Tespit ekiplerinin raporlarını inceler, ihtiyaç sahiplerinin mağduriyet derecesini belirler ve bu aileye hangi aylarda yardım yapılmasını kararlaştırır.
 
Bilgi Verme: Yönetim kurlunun kararı ailelere bildirilir. Yardım yapılacak ise yardımın yapılacağı ay, gün ve saat muhtaç aileye bildirilir.
 
Bağış Kabulü: Yardım yapmak isteyenlerin bağışları makbuz karşılığı alınır, bilgisayar ortamında stoklara girilerek barkod numarası verilir. Mağdur aileler ihtiyaçlarını aldıklarında barkod okuyucudan geçirerek alırlar. Böylece kim ne aldıysa otomatik olarak kayda girmiş olur. Veren ele "sen ver gerisini sorma" diyen tavra prim vermeyerek "ver ve takip et" ilkesini benimser. Bunun için de şeffaflık ve hesap verebilirlik vasfına son derece riayet eder.
 
Gıda Yardımı: Muhtaç olduğu tespit edilene aileye, 2 kg pirinç, 2 kg şeker, 2 kg bulgur, 2 litre sıvı yağı, 1 kg zeytin, 1 kg fasulye, 1 kg mercimek, 1,5 kg et, 1 kutu bulaşık deterjanı, yarım kilo çay ve 3 paket makarna`dan oluşan gıda paketi verilir. Muhtaç insanların durumuna göre, ayda bir veya üç ayda bir yardımlar aralıksız sürer. Ayrıca ihtiyacı olana temizlik ürünlerinden de verilmektedir.
 
Giyim Yardımı: Altı ayda bir muhtaç ailelere giyim yardımı yapılmaktadır. Giyim yardımında, bay, bayan ve çocuk takım elbise, manto, pantolon, gömlek, kazak, etek, çorap, iç çamaşır ve ayakkabıdan oluşmaktadır. Ayrıca, çok muhtaç olana anında giyim yardımı da yapılmaktadır.
 
M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir