• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Bursa Peygamber Sevdalıları, Çalışmalarına Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Peygamber Efendimizin (sav) viladeti münasebetiyle tertiplenen Kutlu Doğum etkinliklerinin yapıldığı Nisan ayına yaklaştığımız şu günlerde, her yıl olduğu gibi bu yıl da Müslüman halkımızı büyük bir sevinç ve heyecan kaplıyor. Bu bağlamda Bursa Peygamber Sevdalıları hazırlıklarına başladı.
 
Konu ile ilgili olarak İLKHA`ya açıklamalarda bulunan, Platformun Bursa Sözcüsü İsa Güvendik, Nisan ayının yaklaşması ile heyecan dolu maratonlarının başladığını ifade ederek; "Peygamber Efendimizin (sav) nurlu doğumu tüm dünyayı aydınlatacaktır inşaallah. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Efendimizin kutlu doğumunu halkımızla birlikte coşkuyla ihya edeceğiz" dedi.
 
"Kutlu Doğum" Etkinlikleri
Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde bazı hayırlı kampanyalar başlattıklarını belirten Güvendik, bunları şöyle sıraladı:
- Hz Muhammed`e (sav) Milyar Salâvat kampanyası.
- KDSS (Kutlu Doğum Siyer Sınavı).
"Elbette bu kampanyalar ve diğer etkinliklerdeki gayemiz; Hz. Peygamberin (sav) hayatını öğrenmeye teşvik etmek ve en azından bu ayda insanların büyük bir aşkla salâvat çekmelerine vesile olmaktır" diyen Güvendik, açıklamasına şöyle devam etti: "Salâvat kampanyasına dâhil olmak isteyenler veya Siyer sınavına katılacak olanlar, 0224 222 07 92 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler. Sınava girmek isteyen Peygamber Sevdalıları ön kayıt için bu numaradan arayıp kimlik bilgilerini yazdırmaları gerekiyor. Sonrasında ise sınava girmek için zorunlu olan Sınava giriş kartlarını da yine bu telefonu arayarak edinebilirler"
 
Sınava girecek kişilerden herhangi bir ücret alınmayacağı belirtilen açıklamanın devamında; sınavın Türkiye geneli olacağı ve dereceye giren ilk 10 kişinin Umre ile ödüllendirileceği kaydedildi. Ayrıca Bursa 1. 2. ve 3`üncüsünü ise sürpriz hediyeler bekliyor. 2 kategoride yapılacak olan sınavın 1. Kategorisine ilköğretim öğrencileri, 2.kategorisine ise ilköğretim mezunları ve 15 yaş üstü herkes başvuru yapabilecek.
 
Açıklamanın sonunda sınava bay ve bayan tüm halkımızın katılabileceği vurgulandı. (Hasan Şenol - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir