• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Adana`da Kutlu Doğum Platformu Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana İl Müftülüğü tarafından, 14- 20 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı Zirve Park`ta yemekli istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Adana Valisi Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ilçe Belediye başkanları, Oda başkan ve temsilcileri, ilde bulunan Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
İl Müftüsü Arif Gökce Açılış konuşmasında, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlemeye başladı. Bu hafta, ülkemizde sonradan ihdas edilmiş çok güzel bir haftadır. Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında vaaz ve hutbelerin yanında konferanslar, paneller, naat, şiir, Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma ve anlama yarışmaları gibi etkinliklerde düzenliyoruz." dedi.
 
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla her yıl bir ana temanın belirlendiğini kaydeden Gökce, "Bu yıl ana tema olarak kardeşlik konusu belirlendi. Nasıl ki Peygamber Efendimiz (sav) Ensar`la Muhacir`i kardeş yapıp kaynaştırdıysa, biz de insanlar arasında aynı değerleri ortaya koymalıyız. Kardeşliği söylemden eyleme dönüştürecek şekilde hareket tarzı belirlemeliyiz" diye konuştu.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan, 2010 yılındaki gibi bu yılki etkinliklerde, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılması yönünde karar alındığını ifade etti.
 
Adana Valisi Coş da konuşmasında Peygamberimizi (sav) anlatmak için Kutlu Doğum Haftası`nın iyi bir fırsat olacağını, Peygamberimizin kardeşlik mesajını topluma en yaygın bir şekilde verilmesi gerektiğini, Peygamber Efendimizin Diyanet İşleri Başkanımızın da katılacağı bir organizasyonu ile stadyumda 10 binlerce vatandaşımız, milyonlarla televizyon izleyicileri ile buluşturmanın çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Müftülüğümüzün organize edeceği etkinliğe belediyelerimiz sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız ve işadamlarımız üzerine düşen desteği koyacaktır. Adana`dan çıkacak kardeşlik mesajı toplumun her kesimini kapsayacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının müftülük tarafından hazırlanan programların yanında kendi üyelerine yönelik özel etkinliklerde düzenlemesinde yarar olur diye düşünüyorum. Her sivil toplum kuruluşu kendi alanında özel mesaj verebilir" şeklinde konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Peygamberimizin Kardeşlik mesajını toplumun her kesimine coşkulu bir vaziyette anlatmamız gerekir. Bunun için müftülüğümüzün yapacağı her türlü etkinlikte üzerimize düşeni yapacağız dedi. Toplumun her kesimine ulaşacak, Peygamberimizi (sav) anlatacak etkinlikler olmasını diliyorum. Bunun için üzerimize ne düşerse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
 
Kutlu Doğum Komite Üyeleri; Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, İl Müftüsü Arif Gökce, Bekir Fevzi yıldırım Yasin Türkoğlu ve Niyazi Çetinkaya, 2010 yılında yapılan etkinliği ve yansımalarını, 2012 de yapmayı planladıkları etkinlik programı ve Diyanet İşleri Başkanımızı Adanamızla buluşturmak bizim için bir onur olacaktır. O yüzden bu yılki etkinliğimizi daha katılımcı ve kapsamlı yapmayı planlıyoruz dediler. Komite üyeleri destek verecek Belediye, Oda, Sivil Toplum Örgütleri ve İşadamlarına teşekkür ettiler.
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir