• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Nisanur Dergisi Ağustos sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Yazar kadrosunun tamamı bayanlardan oluşan aile ve kadın dergisi Nisanur`un Ağustos 2017 sayısı çıktı. Nisanur 69. sayısında “muhacerat” konusunu ele alırken; başyazısında ise ahlaki yozlaşmaya karşı teyakkuzda olunması uyarısında bulunuluyor.

Derginin editör yazısında; “Rabbimiz ‘İnsan çok nankördür` buyurmakta. Hayırsızdır, vefasızdır insan. Nimetlere karşı kör ve duyarsızdır. Hiçlikten çıkarılıp en güzel bir surette var edilişine rağmen vefa nedir bilmez çoğunlukla. Hiç ar etmeden, hayırsızlığının üstünü örtendir türlü bahanelerle. Kendisine biçilen en güzel sureti yırtıp esfele yuvarlanmaktan anlamsız bir haz duyan; zalim olan, katil olan, cani olan, vahşi olandır insan.” denilerek geçtiğimiz ay Sakarya`da yaşanan ve tüm Türkiye`yi kahreden olaya atıfta bulunulmuş.

Olaya ilişkin yazının devamında; “Kendi kıymetini alaşağı ettiği yetmiyormuş gibi başka değerlere el uzatan, dil uzatan; insandan canını alan, değerlerini çalandır insan. İnsanı insan kılan erdemlerden uzaklaşan müsveddelerin, neler yapabileceğini görmek; caniliklerine ve rezilliklerine şahit olmak ne kadar da acıdır! Sakarya`da geçtiğimiz ay yaşanan olay; muhacir Emani Errahmun kardeşimize yapılanlar, insan denen mahlûkun ‘öteki` yüzünü gözler önüne serdi…” sözlerine yer verilmiş.

Nisanur Dergisi, Sakarya`da yaşanan acı hadiseden sonra bir kez daha “muhacerat” konusuna dikkat çekerek,  bu olayla beraber muhaceretin ağırlığı altında ezilenlerin ve hakkıyla ensar olamayan bizlerin durumuna dikkatleri çekmiş. Konuyla ilgili Yazar Sabiha Ateş Alpat`ın görüşlerini aldığı gibi Gazeteci/Yazar Sabiha Doğan ile de röportaj gerçekleştirmiş.

Derginin Başyazı`sında ise ahlaki yozlaşmaya karşı teyakkuzda olunması gerektiğinin altı çizilirken “Müslüman kadınlar, kendi hayatlarında, yaşantılarında, giyimlerinde ve ilişkilerinde İslami ölçüyü esas almalıdırlar. Yozlaşmaya götüren vasıta ve yollara kesinlikle tevessül etmemelidirler” deniliyor.

İLETİŞİM
www.nisanurdergisi.com
nisanur@nisanurdergisi.com
0212 562 60 06

nisanurdergisi.com

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir