• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
Bursa'dan Suriye'ye 9 TIR yardım malzemesi gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmangazi Belediyesi ve (İHH) İnsani Yarım Vakfı tarafından Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan yardım TIR'ları, dualar eşliğinde gönderildi.

İçerisinde çeşitli gıda ve giyecek malzemelerinin yer aldığı 9 TIR yardım, düzenlenen törenin ardından dualar yola çıktı.

Bugüne kadar Suriye'ye 62 yardım TIR'ı gönderildiğini hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, savaş nedeniyle Suriyelilerin 5 yıldır kan ve gözyaşı döktüklerini hatırlattı.

Dündar, "Suriyeli mazlumların yaralarını bir nebzede olsa sarabilmek, dertlerine elimizden geldiğince derman olabilmek adına 2012 yılından bu yana bizler de duyarlılığımızı sürdürerek çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Çağdaş diye kendini adlandıran ülkeler Suriye'de yaşanan zulmü görmezlikten geliyor. Türkiye olarak bizler görüyoruz ve yardımlarımızı esirgemiyoruz. Bugüne kadar bölgeye 62 yardım TIR'ı gönderdik. Bizler birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz sürece kimse vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza göz dikemez. Tüm Müslümanların birlik içerisinde olması içerisine fitne, fesadı sokmaması lazım. Müslüman Müslüman ile savaşmaz ve Müslüman Müslüman'ı vurmaz. Türkiye olarak bizler Müslümanlar arasında birlikteliğin sağlanması adına mücadele veriyoruz. İnşallah oradaki kan ve gözyaşı en kısa sürede durur. Bu yardımlarımızın bölge insanları için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey gıda malzemesi olduğunu bu nedenle 9 TIR'ın içerisinde yiyecek ve içeceğin olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardım TIR'ları Suriye'ye doğru yola çıktı. (İLKHA)  







Bu haberler de ilginizi çekebilir