• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Hayvanların serinleme çabası renkli görüntüler oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığından korunmak isteyen kanatlı hayvanların serinleme çabası renkli görüntüler oluşturdu.

Ergani'ye bağlı Kabasakal köyünde hayvanlar sabahın erken saatlerinde otlanmaya çıkarılıyor. Hayvanlar öğle sıcağından etkilenmesin diye birkaç saatliğine köydeki gölgeliklere getiriliyor. Koyunların ağaç gölgeliklerine çekilmesiyle tavuklar ve hindilerin gölgelikleri işgal edilmiş oluyor.

Gölgeliklerde yer bulamayan tavuklar çareyi ağaçların altında gölgelenen koyunların sırtına çıkmakta buluyor. Ağaç gölgesinde yer bulamayan kimi hayvanlar da römorkların altında gölgelenirken hindiler de traktörün üstünü tercih ediyor.

Kanatlı hayvanların gölgelik bulamadığı zamanlarda ağaçların altında gölgelenen koyunların sırtına çıktıklarını söyleyen Zeynelabidin Kahraman "Yazın çok sıcak olduğundan tavuklar ve hindiler gölgeye girmek için kavga ediyorlar. Ağaçların altına geliyorlar. Koyunların altında ezilmemek için koyunların sırtına çıkıyorlar. Koyunların sırtındaki keneleri yiyorlar." (İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir