• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Özerk Yönetimin Feshedilmesi Tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın başkenti Kahire`de Mısır Gazeteciler Sendikası Dış İlişkiler Komitesi tarafından dün akşam (5 Mart Pazartesi) düzenlenen ve Londra`daki Filistin İşleri Merkezi`nin de katıldığı panelde Filistin Özerk Yönetimi`nin feshedilmesi konusu tartışıldı.


"Filistin Özerk Yönetimi`nin Feshi, Fikri Bir Fantazi mi, Gerçek Bir Seçenek mi?" başlığıyla düzenlenen panelde, Mahmud Abbas`ın başkanlığını yürüttüğü Özerk Yönetim`in feshedilmesi konusu Mısırlı ve Filistinli akademisyenler ve araştırmacılar tarafından bilimsel bir şekilde ele alındı.
 
Panele katılanların, Filistin Özerk Yönetimi`nin feshedilmesi yönünde Filistin dahilinde yapılan çağrılar ve bu çağrıların ne ölçüde uygulanabilirliği, bu kararı verme yetkisinin kimde olduğu ve herhangi bir yönetim boşluğu oluşmadan nasıl hayata geçirilebileceği gibi konular hakkında görüş bildirdiği ifade edildi.

Kahire`deki panele, Kahire Üniversitesi siyasi bilimler profesörlerinden Dr. Hasan Nafia, müsteşar Mahmud Ebu`l-Ğayt, Kudüs Yüksek İslami Heyeti Genel Sekreteri Dr. Teysir Et-Temimi, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi İsrail Masası Başkanı Tarık Fehmi, Londra`daki Filistin İşleri Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Hammami, Brüksel`deki Ortadoğu Forumu Müdürü Halid Ter`ani, Kahire`deki Filistin Araştırmaları Müdürü İbrahim Ed-Deyravi, Avrupa Filistinlileri Kongresi genel Sekreterliği üyesi Emin Ebu Raşid ve Filistinli tarihçi Abdülkadir Yasin`in katıldığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir