• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
"Filistinlilere kuru sözlerle değil eylemlerimizle destek olalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Olağanüstü İcra Komitesi toplantısında konuşan konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistinlilere kuru sözlerle değil eylemlerle destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Mescid-i Aksa'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere Türkiye'nin çağrısı üzerine İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı, Siyonist işgalcilerin Harem-i Şerif ve Filistinlilere yönelik tutumunu kınadı.

Dışişleri Bakanları İcra Komitesi toplantısına başkanlık eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Harem-i Şerif'e ilişkin Filistin halkının sergilediği dirayetin her türlü takdirin üstünde olduğunu söyleyerek, "Neticede, İsrail aklıselim yönünde bir adım attı. Temennimiz, İsrail'in bundan sonra Müslümanların Kudüs ve Harem-i Şerif'le ilgili hassasiyetlerini tam olarak dikkate alan bir tutum içine girmesidir." dedi.

Çavuşoğlu, İşgalci Siyonist çetelerin Mescid-i Aksa'yı 3 gün kapatıldığını, ezan dahi okutulmadığını, açıldığında ise Müslümanların önüne bariyerler kurulduğunu ve Müslümanlara karşı aşırı güç kullanıldığını hatırlattı.

"Filistin halkının 14 gün boyunca sergilediği dirayet her türlü takdirin üstündedir." diyen Çavuşoğlu, daha sonra şunları kaydetti:

"Neticede, İsrail aklıselim yönünde bir adım attı. Temennimiz, İsrail'in bundan sonra Müslümanların Kudüs ve Harem-i Şerif'le ilgili hassasiyetlerini tam olarak dikkate alan bir tutum içine girmesidir. Filistin halkının Harem-i Şerif için yürüttüğü ortak mücadeleyi, Filistin davasının geleceği için de önemli buluyoruz. Filistinli kardeşlerimizin bu mücadelede bir araya gelmesi iç uzlaşı bakımından son derece önemlidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını yineleyen Çavuşoğlu, "İmkanı olan tüm kardeşlerimiz Kudüs'ü ziyaret etsinler. Filistinli kardeşlerimizle kucaklaşsınlar." dedi.

Müslümanların ayrı olması İslam düşmanlarını sevindirdiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Neden ayrılıklara düşüyoruz? Neden kardeşlerimize yeterince destek veremiyoruz, destek olamıyoruz? Şunu asla unutmamalıyız: Bizim ayrı düşmemiz İslam düşmanlarını sevindirir. Harem-i Şerif'i, Kudüs'ü ve Filistin'i korumak için artık daha bilinçli mücadele etmeliyiz. Mücadelemizi, uluslararası platformlarda daha etkin biçimde sürdürmeliyiz. İki devletli çözüm çerçevesi esastır. Bu gerçekleşene kadar Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi, hukuki bir yükümlülüktür, zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

Filistinlilere destek olma çağrısında bulunan Çavuşoğlu, "İsrail işgali altında yaşayan veya başka ülkelere kaçmak zorunda kalmış milyonlarca Filistinliye kuru sözlerle değil eylemlerimizle destek olalım. Buradan bu haksızlığa dur demek isteyen herkesi, Filistin Devleti'ni tanımaya davet ediyoruz. 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan, egemen, bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip Filistin Devleti en kısa sürede hayata geçmelidir." dedi.

Çavuşoğlu son olarak şöyle konuştu: "Harem-i Şerif'e ve Kudüs'e hep birlikte sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Bu mücadelede Filistinli ve Kudüslü kardeşlerimizin arkasında olmaya devam edeceğiz."  (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir