• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Van 112 Acil Sağlık Komuta Kontrol Merkezinin haberleşme sistemi yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Komuta Kontrol Merkezi istasyonlarında kullanılan haberleşme ağının yetersiz olması nedeniyle güçlü bir kapsama ağı ile daha kaliteli ve net bir haberleşme ağı sunuyor.

Yakın zamanda yenilenerek uygulamaya geçecek haberleşme ağıyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Van'ın böyle güçlü bir ağa ihtiyacı olduğunu belirtti.

112 haberleşme sisteminin yenilenme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Yanmaz, "Van ili nüfusu, ilçeleri ve köyleri ile birlikte toplam bir milyon yüz 190 kişi, yüz ölçümü 20 bin 921 kilometrekaredir. İlimizin 13 ilçesi bulunmakta ve kilometrekareye 53 kişi düşmektedir. 112'nin kullandığı mevcut haberleşme ağı, yalnızca şehir merkezinde yaklaşık yüzde 20-25 seviyelerinde kapsama ağı ile yetersiz kalmaktadır. Bu sebeple ilerleyen günlerde artacak olan ve şu an 33 adet olan mevcut 112 istasyonlarının tamamına güçlü bir kapsama ağı ile daha kaliteli ve net bir haberleşme ağı sunacaktır. Altyapı çalışmaları başlatıldı ve bu çalışmalar tamamlanmak üzeredir." dedi.

Yakın zamanda yenilenerek faaliyete geçecek olan 112 haberleşme ağı ile Van halkına sunulan 112 çağrı hattı ve ambulansla acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve etkinliğinin arttırılacağını sözlerine ekleyen Yanmaz, "112 Komuta Kontrol Merkezinin günlük ortalama çağrı sayısı 9 bin civarındadır. Günlük ortalama 250-300 civarında vakaya il genelinde müdahale ettik. Hayata geçirilecek olan haberleşme ağının yaklaşık bir milyon 500 bin TL maliyeti var. Bu desteği sağladıkları için Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir