• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Her Ezan İçin Ayrı Makam Öğreniyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyhan Müftülüğüne bağlı din görevlilerinin ezan kursu başladı. Kursiyerlere saba makamında sabah ezanı, Uşak makamında öğle ezanı, rast makamında ikindi ezanı, segah makamında akşam ezanı, hicaz makamında yatsı ezanı ve hüseyni makamında sala okuması öğretiliyor.

Rehber Öğretici Mesut Harun Aytekin’in derse girdiği ezan kursunu ziyaret eden Seyhan Müftüsü Halil Uzun, uzun bir müddet kursu takip ettikten sonra kursiyerlere hitap etti.

Müftü Uzun, “Arzumuz her görevlinin kendi camisinde ezanını okuması, ancak okuduğu ezandan dinleyenler haz duymalı, makamla okumalı ki huşu içerisinde etki alanımıza girmeli. İşte bunun için bu kursu düzenledik. Amacımız tüm görevlilerimizi bu kurstan geçirmek. Cemaatimiz kürsüde vaaz eden hocasını, minarelerde ezan okuyan müezzinini canlı canlı duymak istiyor. Bu hususta gayretlerinizi bekliyorum.” dedi.

Ramazanoğlu Ulu Cami Medrese bölümünde verilen kursu ziyaret eden Seyhan Müftüsü Halil Uzun’a rehber öğretici Mesut Harun Aytekin bir demet çiçek takdim etti. 21 kişinin katıldığı kurs hafta sonu sona erecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir