• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Van`da Ortalık Savaş Alanına Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saat 11 sıralarında başlayan ve polis tarafından dağıtılan olayların ikinci adresi Van Belediye binası oldu.

 

Eylemler sırasında ortalık savaş alanına dönerken, Belediyenin eylem yaparak temizlik yapmaması nedeniyle sokaklarda biriken taş ve yıkıntıların Karayolları ekipleri tarafından toplanması dikkat çekti.

 

Polis Belediye binası içerisinde bulunan kişilerin dışarı çıkması için bina içerisine attığı gaz bombaları sonrası bina komple boşaltıldı. Olaylara tepki gösteren BDP milletvekilleri polis ile zaman zaman sert tartışmalara girerken, toplanan göstericilerin Abdullah Öcalan lehine attıkları sloganlar ve sert tavırları ortamın daha da gergin olmasına sebep oldu.

 

Sivil itaatsizlik çadırı kaldırıldı
BDP tarafından kurulan sivil itaatsizlik çadırının yıkılmasına da tepki gösteren milletvekillerinden Özdal Üçer, yıkılan çadırın yeniden kurulacağını ve çadırda bulunup da tahrip edilen malzemelerin bir an önce geri getirilmesini istediklerini söyledi. Üçer yaptığı açıklamada, "Bu mücadelemizde haklı ve meşru bir durumdayız ve haklılığımızdan taviz vermeden ve çevreye zarar vermeden bu geceyi burada oturma eylemi yaparak geçireceğiz" diyerek açıklama sonrası daha önce çadırın kurulu olduğu Ahmed-i Hani Parkında oturma eylemi yapıldı.

 

Doğalgaz Boru Hattına Molotof
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, eylemcilerin doğalgaz boru hattına Molotof atmaya çalışmalarının müdahalenin asıl sebebi olduğu ve müdahalenin bu noktadan sonra geldiği belirtilirken, polisin, yapılan oturma eylemlerine dahi müsaade etmemesi dikkat çekiyor. Olaylar sonrası gözaltına alınanların 100 kişiyi bulduğu ifade ediliyor.

 

Polis tarafından yıkılan çadır yeniden kurulmaya başlanırken, kent genelinde gergin bekleyiş devam ediyor.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21334.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21335.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21336.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21337.jpg

Fikret Özkan, Burhan Teke - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir