• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
PDK-S temsilcilerinden HÜDA PAR'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PDK-S sözcüsü Müslim Muhammed, Dr. Hüseyin, Mamoste Muhammed Salih ve Muhammed Abo'dan oluşan bir heyet, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

PDK-S Heyetini HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın karşıladı. Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette Suriye meselesi ve 25 Eylül'de Irak Kürdistan Bölgesinde yapılacak bağımsızlık referandumu ele alındı.

Suriye'de yaşanan iç savaş ve insanlık dramı hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, ziyaretlerinden ötürü PDK-S temsilcilerine teşekkür etti.

"HÜDA PAR olarak İslami ve insani her talebe destek veririz"

Ziyarette, Suriye meselesi ve 25 Eylül'de Irak Kürdistan'ında yapılması öngörülen referandum ile alakalı görüş alıverişinde bulunduklarını belirten Yalçın, "Ziyaretten dolayı ziyadesiyle memnun olduk. Biz de partimizin 25 Eylül'de yapılacak referanduma bakış açısını ve düşüncelerimizi kendilerine aktararak ziyaretten duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik. Irak Kürdistanı'nda referandum konusu gündeme geldiğinden bu yana ortaya koyduğumuz tavrımız bu konuda nettir ve şunu söylüyoruz: HÜDA PAR olarak; İslami ve insani her talebe destek veririz. Partimizin genel görüşü de bu yöndedir. Kürdistan'da yapılacak referandumda halkın kendi iradesiyle vereceği karar insani ve İslami bir haktır. Bundan dolayı 25 Eylül de Irak Kürdistan'ından çıkacak karara olumlu/olumsuz herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Yapılacak referandumun özelde Kürdistan halkına genel ise İslam ümmetine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Türk, Arap ve Fars kardeşlerimiz bu referandumu kabul etmeleri gerekir"

HÜDA PAR'ın düşüncelerine değer verdiklerini ve bölgede yaşanan gelişmeler hakkında kendileri ile istişare etmek istediklerini belirten PDK-S Sözcüsü Müslim Muhammed ise "Biz istedik ki HÜDA PAR'a bir ziyaret gerçekleştirelim. Görüş alışverişinde bulunalım, birbirimizi dinleyelim, kendi görüşlerimizi sunalım. 25 Eylül'de Irak Kürdistan'ında yapılacak referandum için ne yapabiliriz konusunda konuştuk. Hem Türkiye'deki Kürtler hem de Suriye'deki Kürtler bu tarihi günde hak sahibi olma adına ellerinden geleni yapmalıdır. Biz eski bir halkız, bizim de tarih ve kültürümüz var. Bizim Farslardan, Türklerden ve Araplardan bir eksiğimiz yoktur. Bizim de referandum yapma hakkımız vardır. Bu konuda komşularımız olan Türk kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Fars kardeşlerimiz de bu referanduma hürmetle bakmalı, referandumu kabul etmeleri gerekir. Kürtler olarak bu referanduma sahip çıkma adına bu ziyaretimizi gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ardından son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir