• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Batman'da öğrencilere danışmanlık hizmeti veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezinin ortak çalışmasıyla İl Halk Kütüphanesinde 8 öğretmen, danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bünyesinde bir projeye daha başlandı. Vali Ahmet Deniz'in bir süre önce başlattığı Batman Her Yerde Okuyor Projesi'ne bir yenisi daha eklendi. Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki İl Halk Kütüphanesinde 8 öğretmen, öğrencilere danışmanlık hizmeti veriyor.

Kütüphaneye gelen öğrencilerin, Türkçe, fizik, matematik-geometri, biyoloji ve kimya derslerinden takıldıkları konu ve sorular, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezinin görevlendirdiği öğretmenlerin desteğiyle mesai saatlerinde çözülüyor.

Bu kapsamda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar, öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler, bu projenin hayata geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öğrencilere yazın serin, kışın sıcak ve hijyenik bir ortamın sağlanması konusunda sıkıntının olmadığını belirten Aslanlı, "Batman Her Yerde Okuyor Projesi'ne büyük destek vererek Batman'ın TEOG'da başarılı olmasında emeği geçen Sayın Valimiz Ahmet Deniz'in destekleriyle yeni bir projeye daha start verdik. Bu projede amacımız daha çok kitleye ulaşmak ve imkânı olmayan öğrencilerin ayağına öğretmen getirmek. Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Yönergesi kapsamında, yaz döneminde mezunlara dönük Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce tahsis edilen derslikte hafta içi sabah ve öğlen olmak üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılmıştır. Halk kütüphanesinden faydalanan öğrencilerin devam ettiği kursa görevlendirilen öğretmenler kursiyerlerin sorularının çözümüne de katkı yapmaktadırlar." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir