• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Diyarbakır`da 10 bin 420 bebeğe "Hoş Geldin" paketi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin hastanelerde doğum yapan kadınlar ile yeni doğan bebeklerin ihtiyacını karşılamak amacıyla Mart ayında başlattığı, "Hoş Geldin Bebek" projesinden, Temmuz ayının sonuna kadar 10 bin 420 kişinin faydalandığı bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Proje kapsamında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde oluşturulan büroda ekipler, Temmuz ayı sonuna kadar yeni doğum yapan 10 bin 420 kadına ulaşarak "Hoş Geldin Bebek" paketi dağıttı. Haftanın 7 günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında çalışmalarını bir sosyolog, bir çocuk gelişimci ve bir teknik eleman ile sürdüren ekipler, hastanede doğum yapan kadınları otomasyon sistemiyle takip edip, içinde "pijama, bebek zıbını, bebe şampuanı, bebek bezi, ateş ölçer, bebe sabunu, emzik ve ıslak mendilin bulunduğu yeni doğan setini ulaştırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında Diyarbakır'da doğacak 25 bin bebeğe hediye seti verileceği belirtildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir