• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Batman'da FETÖ/PKK'ye ait 18 dernek kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Dernekler Müdürlüğü, Batman il olduğundan bu yana kurulan ve kapatılan dernekler hakkında İLKHA'ya bilgi verdi. İl Dernekler Müdürlüğü, Olağanüstü Hal (OHAL) ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalar kapsamında FETÖ ve PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 18 derneğin Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatıldığını bildirdi.

Yaptığı açıklamada, Batman'da 417 derneğin faaliyet gösterdiğini ifade eden İl Dernekler Müdürlüğü, il oluşundan şimdiye kadar Batman'da yaklaşık 985 derneğin kurulduğu, bunlardan hem mahkeme yoluyla hem de dernek sahiplerinin kapatmasıyla 568 derneğin ise fesih edildiğini kaydetti.

Açıklamada, "Batman'ın il oluşundan bugüne kadar İl Dernekler Müdürlüğünün kuruluş tarihinden itibaren gerek 5072 sayılı kanun, mahkeme kararları ve gerekse dernek olağan/olağanüstü genel kurul kararları ile 369 derneğin fesih edildiği ve bu süre zarfında 636 derneğin kurulduğu, sonuç olarak 417 faal ve 568 fesih olmak üzere 985 derneğin ilimiz merkez ve bağlı ilçelerinde kurulmuştur. Ayrıca Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında FETÖ ve PKK ile ilişkili olduğu düşünülen 18 dernek KHK ile kapatılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında Batman ve ilçelerdeki dernek sayısı hakkında verilen bilgide; Batman merkezde 342 dernek, Kozluk'ta 24 dernek, Sason'da 23 dernek, Beşiri'de 12 dernek, Hasankeyf'te 4 dernek ve Gercüş'te 12 toplamında ise 417 derneğin faaliyet yürüttüğü aktarıldı. Açıklamada, kamu yararına çalışan derneklerin ise yaklaşık 12 tane olduğu belirtildi.

İl, ilçe ve beldelerdeki siyasi partilerin sayısıyla ilgili ise şu bilgilere yer verildi: "Batman il merkezinde 22 adet il teşkilatı ve 15 adet merkez ilçe teşkilatı bulunmaktadır. Kozluk ilçesinde 11, Sason ilçesinde 13, Gercüş ilçesinde 9, Beşiri ilçesinde 15 ve Hasankeyf ilçesinde 11 adet ilçe teşkilatı bulunmaktadır. Bekirhan beldesinde 3, Balpınar beldesinde 9, Kayapınar beldesinde 2, İkiköprü beldesinde 6 ve Yücebağ beldesinde ise 3 adet teşkilat sayısı var." (M. Fatih Akgül - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir