• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
70 yaşındaki hasta mahkûm Mehmet Emin Alpsoy ameliyata alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hastalığı ve ilerlemiş yaşıyla daha önce de kamuoyunun gündemine gelen, 17 yıldır tutuklu olan hasta mahkûm Mehmet Emin Alpsoy, kasık fıtığı rahatsızlığı nedeniyle bugün ameliyata alındı.

Tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevinden, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen 70 yaşındaki hasta mahkûm Alpsoy, saat 11.00 sıralarında ameliyata alındı.

Ameliyat haberini alan Alpsoy'un yakınları hastaneye geldi. Alpsoy'un yakınlarının hastane önünde bekleyişi sürüyor.

Mehmet Emin Alpsoy'un ailesi, ilerlemiş yaşı ve taşıdığı farklı hastalıkları nedeniyle Alpsoy için Cumhurbaşkanına af yetkisini kullanma çağrısında bulunmuştu.

Mehmet Emin Alpsoy'un oğlu Şeyhmus Alpsoy da geçtiğimiz ay aynı hastanede kolon kanseri ameliyatı olmuştu. Ameliyata kelepçe ile götürülen kanser hastası Şeyhmus Alpsoy'un görüntülerinin medyaya yansımasın kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

Baba ve oğul Alpsoylar 17 yıldır cezaevinde bulunuyor. İkisi de ağır hasta. Baba Mehmet Emin ve oğul Şeyhmus Alpsoy'un hastalıkları nedeniyle cezaevinde kalmalarının insani olmadığı yönünde oluşan kamuoyuna rağmen yetkili merciler tarafından her hangi bir adım atılmamıştı. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir