• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssü davası başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA (AA) - FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sanıklardan, darbe girişimini yönettikleri belirtilen Kemal Batmaz, Akın Öztürk, Kubilay Selçuk ve Mehmet Dişli'nin de bulunduğu 41 kişi duruşma salonuna hakim ve savcıların girdiği kapıdan alındı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda görülecek duruşmaya sanıklar yoğun güvelik önlemleri altında getirildi.

Darbe girişimini yönettikleri belirtilenlerin de olduğu 41 sanık, duruşmanın yapılacağı salona, hakim ve savcıların da giriş yaptığı kapıdan alındı. Diğer tutuklu sanıklar ise duruşma salonuna binanın arka tarafından götürüldü.

Jandarma komandolarının oluşturduğu güvenlik koridorunda tek sıra halinde bulunan 41 sanık arasında örgütün sivil imamlarından olduğu belirtilen Kemal Batmaz, eski Orgeneral Akın Öztürk, eski Tuğgeneral Kubilay Selçuk ve eski Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ön sıralarda olduğu görüldü. Sıranın sonunda ise sivil imamlar ile eski asker sanıkları yer aldı.

"Genelkurmay çatı" davasıyla aynı salonda
Mayıs ayında başlayan ve ara kararın ardından 30 Ekim'e ertelenen "Genelkurmay çatı" davasının da görüldüğü duruşma salonunda gerçekleşecek yargılama için jandarma ve polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemi aldı.

Basının da yoğun ilgi gösterdiği duruşmanın güvenliği için Sincan Cezaevi Jandarma Taburu ile Ankara İl Jandarma Komutanlığından gelen jandarma personeli görev aldı.

Cezaevi taburundan 550 personel, Ankara İl Jandarma Komutanlığından ise 250'si komando, 330'u da jandarma olmak üzere toplam bin 130 jandarma personeli duruşma salonu ve çevre güvenliğinde görev yapıyor.

Hava savunma sistemi, keskin nişancılar, bomba arama köpekleri, zırhlı araçlar, TOMA'lar, "arı" isimli drone, seyyar plaka tanıma sistemlerinin de kullanıldığı güvenlik önlemleri kapsamında, keskin nişancılar da duruşma salonunu gören yüksek alanlara yerleştirildi.

Öte yandan, cezaevi yerleşkesi dışında çok sayıda sivil ve resmi kıyafetli polis ekibi hazır bulundu.

"Tek tip kıyafet" için protesto

Sanıkların duruşma salonuna getirilişi sırasında Türkiye bayrakları taşıyan vatandaşlar da darbecileri protesto etti.

Tahtadan yaptıkları mankenlere giydirdikleri tek tip kıyafetlerle darbecileri karşılayan vatandaşlar, "Teröristler tek tip kıyafetle yargılansın", "Hainlere idam istiyoruz", "Dursun bu hayasızca akın" yazılı pankartlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı dövizler taşıdı. Vatandaşlar, "Akıncı ovası, mücahitler yuvası", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Devlete uzanan eller kırılsın", "İdam isteriz" ve "Kahrolsun FETÖ" şeklinde sloganlar da attı.

Sanıklar içeri alındığı sırada ise bazı vatandaşlar, "İdam isteriz" sloganı ile ip attı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir