• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
"Su abonemiz olmadığından dolayı logarımız tamir edilmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani'ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kabasakal köyünde ikamet eden vatandaşlar, yaklaşık bir aydan beridir bozulan logar tamir edilmediğini bu nedenle kanalizasyon suyunun dışarıya sızdığını söylediler.

Kanalizasyon çalışmaları sırasında su şebekesinin bozulduğunu ve bir daha tamir edilmediğini ve bu nedenle su abonesi alamadıklarını söyleyen Kabasakal köyü sakinleri, su abonelerinin olmadığı gerekçesiyle bozulan kanalizasyon şebekesinin tamir edilmediğini ifade ettiler. Köylüler, DİSKİ görevlilerinin, aboneleri olmadığı gerekçesiyle kendilerinden para talep ettiğini iddia ettiler.

Evleri önünde patlayan logarın tamiri için kendilerinden para istendiğini iddia eden köy sakinlerinden Muhsin İnat, hizmetin ücretsiz olması gerektiğini belirterek, "Bizim logar patlamış. Gördüğünüz gibi su dışarı sızıyor. Bunun için biz yetkililerden yardım bekliyoruz. Biz DİSKİ'yi aradık. DİSKİ diyor ki 'abonenizin olması lazım.' Bizim köyde su şebekesi, su kulesi yok. Abone olması için su kulesinin olması lazım. Hizmetin ücretsiz olması gerekiyor. Yetkililer bizden para istiyor. Her hizmet karşılığı para vermek olmaz. Biz de bunun için en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kanalizasyon suyunun dışarı aktığını ve sağlık açısından tehdit oluşturduğuna dikkati çeken İnat sözlerine şöyle devam etti:

"Bu logarın böyle olmasının sağlık açısından da olumsuz yönleri vardır. Sinek, sivrisinek bu ortamlarda yetişip beslendiği için, ilaçlama da yapılmadığı için sağlıklı bir ortamda yaşamıyoruz. Logarın bulunduğu ortam da çok açık olduğu için yetkililerden yardım istiyoruz. Belediyenin sivrisineklerden dolayı ilaçlama yapması gerekiyor köyde. Gördüğünüz gibi logardan dolayı mağdur durumda kalıyoruz. Açıkçası sinek saldırısına uğruyoruz."  

Sorunun çözümü için DİSKİ ile iletişime geçtiklerini beliren İnat, su aboneleri olmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt aldıklarını ileri sürerek, "Biz DİSKİ'ye başvurduk. DİSKİ de abonemizin olmasını istiyor. Abone olması için de su kulesinin olması lazım. Su kulesi, şebeke suyu olmadığı için abone otomatikman oluşmuyor. DİSKİ de abone olmadığı için bir miktar para istiyor. Hizmetin karşılığı para değildir. Az çok her yerde görüyoruz bunu. Köy de biraz uzak olduğu için hizmetten yoksun kalıyor." Şeklinde konuştu. (İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir