• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
PKK-Barzani Arasında Gerginlik İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akşam`ın haberine göre PKK Şemdinli`de Barzani aşiretine mensup şahısları dağa çıkardı. Bunun üzerine Barzani`ye yakın kaynaklar devreye girip gençlerin bırakılmasını istedi. Kandil bu talebi kabul etmedi. Barzani de bunun üzerine PKK`nın kaçakçılık hattını kesti

PKK ile Barzani arasında yüksek gerilim... İddialara göre örgüt geçen ay, Şemdinli`de yaşayan ve Barzani Ailesi`nin akrabası olan 3 genç kızla 2 erkeği dağ kadrosuna katmak için kaçırdı. Aileleri, bu durumu hemen Barzani`ye yakın isimlere bildirdi. Bulunan aracılar, örgüt yöneticileriyle görüşerek, gençlerin hemen serbest bırakılmasını istedi. Ancak bu talep, PKK`nın dağ kadrosunca sert bir şekilde reddedildi. hatta, gelen aracılara `siz kim oluyorsunuz?` denildi ve bir iddiaya göre aracıların ısranı üzerine PKK militanları tarafından ateş açıldı.

Olay, örgütle Barzani yönetiminin arasını açtı. Gençlerin serbest bırakılması talebinin reddedilmesinin ardından, iddialara göre Barzani yönetimi, PKK`nın en büyük para kaynağı olan kaçakçılık hattını kesti. PKK`nın Kuzey Irak`tan vergi keserek Türkiye`ye sokturduğu kaçak malların geçişine 1aydır peşmergelerce izin verilmediği öne sürüldü. Barzani`nin kaçak mal girişini kapatması örgütün bazı kanatlarındaki yöneticileri rahatsız etti ve örgütte bölünme yarattı. 5 genç için milyon dolarlık para kaynağının durması telsiz konuşmalarına da yansıdı. Sözde bölge sorumluları, `Bizi sıkıştırıyorlar, bırakalım. Zarar göreceğiz. 3-5 adam için değer mi?` diye Kandil`i uyardı.

BİRİ KAÇIP POLİSE SIĞINDI

Kaçırılarak dağa götürüldüğü iddia edilen iki erkekten biri kaçarak Şemdinli`de polise sığındı. Diğer 4 gençten ise haber alınamıyor. Benzeri bir kaçırma eylemi de 2 ay önce Kuzey Irak`ta yaşandı. Örgüt Barzani`ye bağlı bir köyden 3 kişiyi kaçırdı. Bu gençlerden 1`i öldürüldü, 2`si ise serbest bırakıldı.

Akşam

Bu haberler de ilginizi çekebilir