• DOLAR 32.515
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2487.639
  • ...
Sarhoş Baba 10 Aylık Bebeği Komalık Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Giresun’da alkolik babası tarafından dövülmesi sonucu komaya giren 10 aylık bebeğin hayati tehlikesi sürüyor. Samsun Medicana Hastanesi’nde tedavi altına alınan bebeği yaşatmak için doktorlar seferber oldu.
 
Hastanenin Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında olan Edanur Yayla’nın beyin zarı altında kanaması olduğunu tespit eden doktorlar ailenin iznini aldıktan sonra bebeği ameliyat edecek. Minik Adanur’un iyileşmesi için hastane olarak seferber olduklarını kaydeden Medicana Samsun Hastanesi Başhekim Op. Dr. Ferhat Günaydın, "Dün gece saat 22.00 civarında Giresun 112 Acil Başhekimi tarafından arandım. Babası tarafından şiddete uğramış 10 aylık bir kız çocuğu olduğunu ve onun tedavisi için yer bulamadıklarını söyledi. Biz de yoğun bakım ünitemizde şartları hazırlayarak hastayı kabul ettik. Çocuk gece yarısı 01.30 civarından bize geldi bizde acilden girişini yaptık. Bizim öğrendiğimiz kadarıyla kız çocuğu sürekli ağladığı gerekçesiyle babası tarafından yere atılmış ve hırpalanmış. Çocuğun morarması üzerine soğuk suya sokmuşlar. Devlet hastanesine götürmüşler ama durumunun ciddi olması nedeniyle hasta solunum yetersizliği nedeniyle bize getirildi. Çocuk burada ilk acil tedavileri yapıldı. Yaklaşık 2 saatlik izlenim ve tedavinin ardından yapılan tetkiklerde çocuğun beyin zarı altında muhtemel bir kanama var. Ufak çocuk olduğu için travmaya dayanması mümkün değil. Şuanda biz çocuk doktoru ve beyin cerrahlarımızla görüşüyoruz. Çocuğun hayati tehlikesi olduğu için yarına göre ameliyatını yapmayı planladık. Aileden de olur aldıktan sonra ameliyatı gerçekleştireceğiz ve çocuğumuz sağlığına bu şekilde kavuşmuş olacak." dedi.
 
Öte yandan Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından, olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne solunum güçlüğü şikayeti ile E.Y.’nin annesi N.Y. (19) tarafından getirildiği, burada yapılan ilk muayenede bebeğin baş ve boyun bölgelerinde morluklar olduğunun görülmesi üzerine olaya Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından müdahale edildiği belirtildi. Açıklamada, müdürlüğe bağlı ekiplerce olayın aydınlatılması amacıyla çalışma başlatıldığı kaydedildi. "Yapılan araştırmada bebeğin babası E.Y. tarafından darp edildiği tespit edilmiştir. Baba E.Y. gözaltına alınmıştır." denildi. E.Y.`nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisi alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir