• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez`in dilekçesi kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliliğini talep eden dilekçesini sundu. Bu akşam yürürlüğe konulan dilekçe ile Görmez emekliye ayrıldı.

BEKLENEN AYRILIK

Bir süredir Görmez'in görevinden ayrılacağı konuşuluyordu. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sorulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da iddiaları doğrulamış ama bu durumun hangi tarihte gerçekleşeceği ile ilgili bir bilgi vermemişti.

İşte Mehmet Görmez'in Başbakanlığa sunduğu dilekçe:

"Başbakan Yardımcılığına,

11.11.2010 tarihinde şahsıma tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı görevimi bugüne kadar kurumun ve Din-i Mübin-i İslam`ın vakarına uygun tarzda ifa etmenin gayreti içinde oldum. Bundan sonraki süreçte ilmi hayata dönerek bu alanda milletimize, dinimize ve İslam âlemine hizmet etmenin daha isabetli olacağını düşündüğümden görevden affımı ve emekliliğe sevk edilmemi takdir ve tensiplerinize saygılarımla arz ederim."


 Görmez'in yerine vekalet edecek olan Dr. Ekrem Keleş

Ekrem Keleş kimdir?
1958 yılında Konya-Seydişehir'de doğan Ekrem Keleş, 1977 yılında Konya İmam-Hatip Lisesini, 1981 yılında da Konya Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 1985 yılında Haseki Eğitim Merkezi 4. Dönem Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursunu tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yüksek lisans yaptı.

1994 yılında “İslam Hukukunun Kaynağı Olarak İcma” konusunda doktorasını Ankara Üniversitesinde tamamlayan Keleş, 1985-2005 yılları arasında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı yaptı. 29.08.2008 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçilerek Kurul Başkan Vekilliğine getirildi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir