• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Bitlis`te camiler arası dini bilgiler ve Kur`an-ı Kerim yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Müftülüğü tarafından, Bitlis Siteler Camii'nde, Yaz Kur'an Kurslarında okuyan çocuklara yönelik camiler arası dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmaya, Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy camilerinde okuyan çocuklar katıldı. Yarışma öncesi jüri tarafından yarışmanın kuraları anlatıldı.  Çocuklar dereceye girmek için ter dökerken, aileler ise çocuklarını dinleyerek başarıları için dua ettiler.

Sabah saatlerinde dini bilgiler için yarışma yapılırken, öğlen saatlerinden sonrada Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması gerçekleştirildi. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede doğru okuma 75, kıraat, tecvit ve mahreçlere ise 25 puan üzerinden değerlendirildi. 

Yarışma hakkında açıklamada bulunan Bitlis il Müftüsü M. Faysal Geylani,  bu yarışmanın kaybedeninin olmadığını, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin birinci olduğunu, kural gereği dereceye girenlerin belirlendiğini dile getirerek, "Öğrencilerimiz buraya geldikten sonra artık birinci, ikinci, üçüncüye gerek yok. Herkes buna cesaret göstermiş, herkes birinci olmuş. Ama bu yarışmanın kaide ve kuralı gereği dereceye girenleri tespit etmek üzere burada bir yarışma yapıldı. Bu öğrencilerin hepsini tebrik ediyoruz. Bu Yaz Kur'an Kursu'nda, bu sıcakta camilere gidiyorsunuz, Kur'an dersi alıyorsunuz, dini bilgiler dersi alıyorsunuz, yaz tatilinizden fedakârlıkta bulunuyorsunuz, onun için çok büyük hayır kazanıyorsunuz." dedi.

"Hayra anahtar, şerre kilit olanlara müjdeler olsun"

"Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadisini hatırlatan Geylani, öğreticileri ve öğrencileri tebrik ederek, şunları söyledi:

"İnşallah bizim hocalarımız öğretti, sizde öğrendiniz. Kur'an'ı ve dini bilgileri öğrendiniz. Yaz tatilinden fedakârlıkta bulunan hocalarımıza, imam hatiplerimize ve bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu Yaz Kur'an Kurslarında; edebi, ahlakı, Allah korkusunu, dürüstlüğü öğrendiniz. Dürüstçe çalışmayı öğrendiniz. Allah kitabı da bunları emretti ve biz de bunları öğrendik ve ona göre amel edeceğiz. Dolayısıyla bugünün küçükleri ve yarının büyükleri sizler bunu öğrendikten sonra kendiniz, aileniz, milletimiz, memleketimiz için faydalı olacaksınız, hayırlı birer evlat olacaksınız. Umudumuz budur. Bu Kur'an kurslarının da en büyük hedefi budur. İnşallah Kur'an'ı öğrenen hayırda yarışacak. Peygamber Efendimiz bir hadisinde, 'Siz hayra anahtar, şerre kilit olun. Hayra anahtar, şerre kilit olanlara müjdeler olsun. Hayra kilit, şerre anahtar olanlar da yazıklar olsun.' diye buyuruyor. İnşallah biz hep hayırda yarışacağız."

Düzenlenen yarışmada, dini bilgilerde; Muştakbaba Kur'an Kursu öğrencisi Nisanur Balık birinci, Kültür Siteler Camii'nden Sefa Merve Uğurlu ikinci, Merkez Kur'an Kursu'ndan Esmanur Spor üçüncü olurken, Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında ise Siteler Camii'nden Abdüsamet Dikmen 96 puanla birinci, Ağaçdere (Xacukan) Köyü Camisinden Hüseyin Demirbaş 93 puanla ikinci, Merkez Kur'an Kursu'ndan Hatice Oğuz 87 puanla üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olanlara 100 TL ve bir adet Kur'an-ı Kerim hediye edilirken, ikinciye 75 TL, üçüncüye 50 TL ve birer adet Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Hediyeler İl Müftüsü M. Faysal Geylani ve müftülük personeli tarafından verildi. Öte yandan yarışmaya katılan tüm öğrencilere birer adet Kur'an-ı Kerim hediye edildi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir