• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, İç Anadolu`nun doğusu ile Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Karadeniz`de kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA:
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Denizli ve Muğla çevrelerinin öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (-2/8)
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (2/10)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı ( 6/15)
Bursa: Parçalı ve az bulutlu (-1/12)
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı (-1/12)
Adana: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (7/16)
Mersin: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (8/15)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu (-2/9)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu (-2/10)
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu (3/11)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu (0/9)
Mardin: Çok bulutlu (-1/6)
Van: Çok bulutlu (-5/3)
Bingöl: Parçalı bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-5/2)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir