• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin'de ilk hacı kafilesi 19 Ağustos'ta uğurlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, bu yıl il genelinde yaklaşık 18 bin 500 kişinin kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunduğunu, ancak yapılan kura sonucunda bunlardan 669'unun Hacca gideceğini söyledi.

Konuya ilişkin İLKHA muhabirine bilgi veren Müftü Çiçek, bu yılki hac hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Mardinli hacı adaylarını 3 kafile halinde Mardin Havaalanından direkt Cidde'ye göndereceklerini kaydeden Çiçek, ilk hacı kafilesinin 19 Ağustos Cumartesi günü saat 14.10'da uğurlayacaklarını söyledi.

Müftü Çiçek, "İkinci kafilemiz ise 22 Ağustos'ta saat 06.25'te ve son kafilemiz ise 23 Ağustos'ta saat 03.05'te uğurlanacak. Tüm hacı adaylarımızdan hassaten dua talebinde bulunuyoruz. Hacılarımızın hac ibadetini yapıp, huzur içinde evlerine geri dönmelerini cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz." dedi.

Öteye yandan, geçen yıllara nazaran hac ücretlerinde önemli indirime gidildiği ifade edilirken, buna göre konaklama türlerine göre değişen hac ücretleri; Oda Tercihli Konaklama türü için 12 bin 250-15 bin 500-TL arası, Otel Konaklama türü için 22 bin750 TL ve üzeri olarak belirlendi.

Hacı adaylarının, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecekleri ve bu ücretlere kurban ücretinin de dâhil olduğu, hacı adaylarından ilave herhangi bir ücret talep edilmeyeceği belirtildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir