• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
45 bin nüfuslu ilçenin kadın gassal sorunu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde daha önce de gündeme gelen ve çözüme bir türlü kavuşturulmayan kadın cenaze yıkama görevlisinin (gassal) olmayışı ilçe halkını mağdur ediyor.

Yaklaşık 50 bin nüfuslu ilçede bir kadının vefat etmesi, cenaze yakınlarını sıkıntıya sokuyor. Kapı kapı dolaşıp cenazelerini yıkaması için birini arayan aileler, yaşanan mağduriyetten bıkmış durumda.

İlçede kadın cenazesini yıkayacak bir görevli olmadığı için vatandaşlar her defasında bu işten biraz anlayan hayır sahibi kadınlardan yardım istiyor. Biri bulunamadığı zaman da cenaze uzun süre bekletiliyor.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise "Büyükşehir Belediyesi Yasasına göre cenaze yıkama (Gassal), defin işlemleri Büyükşehir'e aittir. Ben de Büyükşehir Daire Başkanı Halil Kırmızı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye sorunu ilettim." dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise cenaze yıkama işlemlerinin kendilerine ait olmadığını belirterek bu işlemin Hilvan Belediyesine ait olduğunu kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir