• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2497.107
  • ...
Eşek arılarıyla başı dertte olan adam tüfekle nöbet tutuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" ve "Arıcılık Yatırımlarının Desteklenmesi" kapsamında Batman'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden hibe desteğiyle bal üreticiliğine başlayan Hüseyin Şahin'in başı eşek arılarıyla dertte.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Saklı (Leppêna) köyünde arıcılık yatırım desteği kapsamında aldığı arılardan bal üreten Şahin, arılarına zarar veren eşek arısı ve bazı kuş türleriyle bir türlü başı dertten kurtulmuyor. Arılarını korumak isteyen Şahin, ilginç bir yöntem ile eşek arıları ve kuşlarla mücadele ediyor.

Şahin, başı eşek arılarıyla derde girince arılarını korumak için tüfekle nöbet tutmaya başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden destek almak için başvurduğunu söyleyen Şahin, bal üretimi için köylerinde sadece kendisine arıların verildiğini belirtti.

Şahin, "Yaklaşık 4 bin TL ve aldığım destekle bal arılarını aldım. Bir sürü masraf yaptım. Bahar güzel geçtiği için güzel bir verim almayı umuyoruz. Arılarım güzeldir, elhamdülillah balları da var. Bu işe başladık inşallah bir randıman alırız. Eşek arısı dedikleri bazı kırmızı arılar var. Arılarımı yiyorlar. Ayrıca bir kuş türü de arılarımı hep yiyorlar. Sabah akşam nöbetlerini tutuyorum. Bir tane eşek arısına tüfekle ateş bile açtım. Günde 15-20 adet kurşun atıyorum. Ben bir çare bulamadım yetkililerden eşek arılarına bir çare bulunmasını istiyorum." dedi. (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir