• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Kur`an Nesli Platformundan namaz programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Hayat Namazla Güzel, Namaz kılmayı öğrenmeyen kalmasın ve Haydi namaza!" sloganlarıyla Kur'an Nesli Platformu 6-10 yaş arası çocuklar için namaz ayı olarak ilan edilen ağustos ayında 15 günlük namaz öğretimi programı düzenleniyor.

İbrahim süresi 40'ınci Ayet Kerimesiyle "Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hiçbir ameli kabul edilmez." (Taberani) Hadis-i Şerif hatırlatılarak Kur'an Nesli Platformu Koordinatörleri konu hakkında bir açıklamada bulundu.

Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü ile Kenan Çaplık Türkçe ve Kürtçe olarak namaz programını basın ile paylaştılar.

Türkçe açıklamada bulunan Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, imandan sonra en büyük hakikat ve imandan sonra ilk emredilen ibadetin namaz olduğunu söyledi. Sütçü, namazın bir kulluk bildirisi, bir acziyet ilanı ve kâinatın yaratıcısı karşısında eğilmek, iki büklüm olup yere kapanmak olduğunu belirtti.

Sütçü, "Dehşetli fitnelerin kol gezdiği ve manevi erozyonların yoğun olarak yaşandığı şu zamanda terke uğrayan bu ibadet, belki de alem-i İslam'ın içinde bulunduğu içler acısı durumun en büyük sebebidir. Nitekim namazdan uzaklaşmak Allah'tan uzaklaşmaktır. Allah'tan uzaklaşmak ise bireysel ve toplumsal olarak her türlü bela, musibet, mutsuzluk ve huzursuzluk gibi psikolojik ve sosyolojik sorunlara davetiye çıkarmaktır. Peygamber Efendimizin 'Namaz dinin direğidir' Hadis-İ Şeriflerindeki uyarısının günümüzde açıkça ortaya çıktığını gözlemlemekteyiz. Namazsız birey ve toplumların maddi ve manevi buhranlarla nasıl sarsıldığını hep birlikte müşahede etmekteyiz. Bu gerçekten hareketle, Kur'an Nesli Platformu olarak ümmetin dirilmesinde, namaz ibadetini hakkıyla eda etmenin önemli bir enerji kaynağı olduğuna inanıyoruz." dedi.

Günümüzde namazın büyük ihmallere kurban edildiğini söyleyen Sütçü, "Toplumumuzun mevcut durumuna baktığımızda, vakit namazlarımızın büyük bir ihmale kurban edildiği, bu ihmalin beraberinde diğer bütün ibadetlerin de terkine sebebiyet verdiği üzücü bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tablodan anlaşılan ve yapılması gereken belli olup atılması gereken adım ise aşikârdır. Şu halde, namazlarımızın ihyası ve idamesi hayati bir önem taşımaktadır. Bundan dolayı namazlarımızı eda etmekten daha elzem ve daha öncelikli bir derdimiz olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Kur'an Nesli Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen namaz programın hakkında son olarak Sütçü, şu ifadeleri kullandı: "Kur'an Nesli Platformu olarak, bu acı yaraya merhem olmak ve namazla yeniden dirilmek için 2016 yılında ilkini yapmış olduğumuz namaz etkinliklerimizi bu yıl daha kapsamlı ve programlı olarak ağustos ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak 'Hayat Namazla Güzeldir' teması ile çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Ülke geneli platformumuzun üye ve gönüllüsü olan birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel eğitimler, yapılacak salon ve açık alan final etkinlikleriyle taçlandırılacaktır. Yurdun doğusundan batısına birçok il ve ilçede yapılacak eğitim faaliyetleri, seminerler, konferanslar ve düzenlenecek çeşitli etkinliklerle toplumun gündemine namazı yerleştirmek suretiyle, namaz bilincini aşılama çabasındayız. Bu vesileyle böylesi önemli bir konuda, tüm halkımızı yapılacak programlarda yer almaya ve namaz eğitimi için çocuklarını eğitimin verileceği kurum ve mekânlara göndermeye davet ediyoruz. Gayret bizden Tevfik Allah'tandır."

Türkçe açıklamanın ardından Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Kenan Çaplık da açıklamayı Kürtçe yaptı. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir