• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
siyonist rejimin Filistinlilerden vergi tahsiline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH - Filistin Adalet Bakanı Ali Ebu Diyak yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in, Filistinlilere ait olduğunu iddia ettiği bireysel borçları, Filistin yönetimi adına tahsil ettiği vergilerden mahsup etme teklifi, Filistin yönetimi ve halkına karşı uygulanan baskı ve siyasi yaptırımların bir parçasıdır. Bu yaptırımlar, İsrail hükümetinin, arazilere el koyulmasını ve mali kaynakların yağmalanmasını meşrulaştırmak amacıyla çıkardığı ırkçı yasalar çerçevesinde uygulanmaktadır." ifadesini kullandı.

İşgal rejiminin, kendi kanunlarını Filistinlilere dayatamayacağını vurgulayan Ebu Diyak, "Filistinlilerin ödediği vergilerden elde edilen gelirler, kamu hazinesine ve Filistin halkının tamamına aittir. İsrail hükümeti bunlara el koyamaz ya da iddia ettiği bireysel borçların ödenmesi için bunlardan kesinti yapamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Diyak, siyonist işgal rejiminin, Filistinlilere yönelik mali hak taleplerinde, Filistin yargısına başvurabileceğini dile getirdi.

Siyonist işgal rejimi Adalet Bakanı Ayelet Şaked, önceki gün hükümete, Filistinlilere ait olduğu iddia edilen borçların, aylık vergi gelirlerinden mahsup edilmesini teklif etmişti. İsrail yerel basınında yer alan haberlere göre Şaked, konuyla ilgili İsrail Parlamentosu Knesset'e kanun teklifinde bulunmak için çalışıyor.

Siyonist işgal rejiminin, Filistin yönetimi adına topladığı aylık vergi geliri miktarı 182 milyon doları buluyor. Bireysel borçlar ise genellikle trafikte alınan cezalar ile Batı Şeria'da ruhsatsız inşaatlara kesilen cezalardan oluşuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir