• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Mustazaf Der Adana Şubesine Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA  - Edinilen bilgiye göre; YSK`nın BDP`den bazı Milletvekili adaylarının aleyhinde aldığı kararı protesto etmek isteyen bir grup, akşam saatlerinde Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesinde ateş yakarak korsan gösteri yaptı.

Cadde üzerindeki işyerlerini zorla kapatmaya çalışan grup, esnaflara hakaret etmeye başladı. Daha sonra Mustazaf Der`e yönelen göstericiler, dernek yetkilileri ile dernek üyelerini n caddeyi boşaltmasını, derneğe bir zarar vermeyeceklerini ifade ettiler. Tüm bu sözlerine rağmen başka bir grup, arkadan gelerek dernek binası ve üyelerine taş ve sopalarla saldırdı.

O an orada bulunan 4-5 dernek üyesi dernek binasına girerek kendilerini korumaya çalıştı. Saldırganlar, dernek binası ile dernek müdavimlerinin işyerlerine taşlarla saldırıp camlarını kırdı, saldırıda dernek ve iş yerlerini kundaklamak istedi. Bu arada dernek üyeleri ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla saldırganları püskürttü. Daha sonra ara sokaklara kaçan saldırganlar, daha kalabalık bir şekilde tekrar dernek binasına hücum etti. Bu esnada ses bombası ve Molotoflar da kullanan saldırganlar, tekrar püskürtüldü. Yaklaşık 1 saat süren bu mücadelenin sonunda olayı haber alan diğer dernek üyelerinin olay yerine gelmesi ile saldırganlar Kıbrıs caddesini terk ederek ara sokaklara kaçtı.

Tüm bu yaşananlar 1 saat kadar sürmesine ve olayın ilk anında haber verilmesine rağmen polis ancak olayın bitmesinin sonra geldi. Kıbrıs Caddesini kontrol altına alan emniyet güçleri, saldırıda zarar gören şahıslar ve kundaklanan iş yerlerinin tespiti ve saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Olayda hafif yaralanan 3 dernek müdavimi tedavi olmak için hastaneye kaldırıldı. Öte yandan hastaneye kaldırılan dernek üyelerine yönelik BDP`li bazı kişilerin hastanelere giderek saldırıda bulunmak istediği, hastane güvenliği tarafından buna izin verilmediği öğrenildi.

Ayrıca  saldırganlardan da 3 kişinin yaralı olduğu ve hastanede tedavi gördüğü belirtiliyor.

Saldırının ardından Mustazaf Der Yetklileri Dernek üyelerine kısa bir açıklama yaptı. Tahriklere gelinmemesi istendi.

Olaylarla ilgili polisin güvenlik önlemleri aldığı ve cadde üzerinde sabaha kadar nöbet tutacağı öğrenildi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir