• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Türkiye genelinde sıcaklar artacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığı 2 ila 6 derece artarak, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yarın Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve İç Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa), İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara, parçalı ve az bulutlu tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu, az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı şehirlerde hava durumu

İstanbul, parçalı ve az bulutlu, 30

Bursa, parçalı ve az bulutlu, 32

Denizli, az bulutlu ve açık, 39

İzmir, az bulutlu ve açık, 37

Adana, az bulutlu ve açık, 37

Antalya, az bulutlu ve açık, 39

Ankara, az bulutlu ve açık, 32

Samsun, parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26

Trabzon, parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26

Elazığ, az bulutlu ve açık, 39

Erzurum, parçalı ve az bulutlu, 33

Hakkari, az bulutlu ve açık, 33

Tunceli, az bulutlu ve açık, 39

Adıyaman, az bulutlu ve açık, 43

Diyarbakır, az bulutlu ve açık, 43

Gaziantep, az bulutlu ve açık, 40

Denizlerde Hava

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz, parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra doğusu 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 1,0 ila 2,0m Batı Karadeniz'in doğusu öğleden sonra 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara, az bulutlu ve açık; Rüzgar: Kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

Ege, az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Güney Ege'de kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

Akdeniz, az bulutlu ve açık, Rüzgar: batı ve güneybatıdan, sabah ve gece saatlerinde Antalya Körfezi'nin batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de akşam saatlerinde 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Van Gölü, az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m , Görüş: İyi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir