• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Yenikapı`da "Büyük Kudüs Mitingi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yenikapı Miting alanında birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşun desteğiyle "Büyük Kudüs Mitingi" düzenlendi. Mitingde yapılan konuşmalarda Siyonist terör çetesinin ancak güç ve kuvvetten anladığına vurgu yapıldı.

Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın yaptı. Ardından konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, 14 asırlık İslam topraklarında cereyan eden zulümlerin ırkçı emperyalistlerin "büyük İsrail" gayesine ulaşmak için yaptığı planlı bir zulüm olduğunu söyledi.

Nasr suresini okuyarak konuşmasına başlayan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan ise şunları söyledi: "Malumunuz 14 Temmuz tarihinden bugüne kadar İsrail Mescid-i Aksa'da Cuma namazının kılınmasına engel oldu. Birçok kardeşimizi şehit etti. Baskılar, zulümler artarak devam ediyor. Türkiye ve İslam dünyasından tepkiler yükselince, tepkileri azaltmak için göstermelik bazı şeyler yapıyorlar. 'Bu hafta Cuma kılınabilir ama 50 yaşından küçükler kılamaz!' Yine X-Ray cihazlarına tepki artınca yine tepkimizi azaltmak için cihazları kaldırdılar. Sizler Mescid-i Aksa'nın önündeki tüm engelleri kaldırsanız ve Cuma namazına izin verseniz de bizim tepkimiz bitmez. 1948'den beri gasp ettiğiniz Filistin topraklarını terk ederseniz tepkimiz azalır."

Mitingte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bir konuşma yaptı.

"Hepimizin ortak davasıdır"

"Konumu, tarihi ve manasıyla öne çıkan şehirler vardır. İnsanlığa yol gösteren insanlar bu şehirlerde yetişmişlerdir. Kudüs bu şehirlerin en önemlilerinden birisidir." diyen Mollaoğlu şöyle konuştu: "Bu itibarla Kudüs sadece bir şehir ve belde değil ulvi bir davadır. Peygamberimizin miraca çıktığı mekândır. Zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Ama hepsinden önemlisi; Arap'ıyla - Acemi'yle, Sünni'siyle - Şii'siyle hepimizin ortak davasıdır. Kudüs, insanlığın turnusol kağıdıdır. Kudüs'e hâkim olan yeryüzüne hâkim olmuştur. Kudüs'e zulüm getiren, yeryüzünü kana bulamıştır. Barış getiren yeryüzüne hakkı hâkim kılmıştır."

Siyonistlerin Muharref kitaba göre, Yahudileri, Beni İsrail'i Filistin'de toplamak, Arzı Mev'ud'da büyük İsrail kurmak ve onun emniyetini sağlamak, onun emniyeti için Fas'tan Endonezya'ya 28 ülkenin haritasını yeniden çizmek istediklerine işaret eden Karamollaoğlu, "Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yere Süleyman mabedini inşa etmek istiyorlar. Yani Mescid-i Aksa'nın yıkılması onlar için olmazsa olmaz bir şart olarak ortada durmaktadır. Bu 3 vazife yerine geldiğinde onlara göre Mesih'in gelmesi için şartlar tamamlanmış demektir." ifadelerini kullandı.

"İsrail işgal ettiği yerlerden çıkmayana kadar ilişkilerinizi kesin"

İslam ülkelerinin yöneticilerine de seslenen Karamollaoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı: "Sadece Mescid-i Aksa'dan değil; İsrail işgal ettiği yerlerden çıkmayana kadar ilişkilerinizi kesin. Mazlumun yanında durmaya, hakkın tecellisi için risk almaya çalışın. Bilin ki İsrail sadece güçten anlar. Yeni adımlar atalım. Görün Allah'ın yardımı nasıl gelecek."

Mitinge telekonferans yoluyla bağlanan HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye, "Orada nöbet tutan, itikâfta bulunan kadın ve erkek kardeşlerimize Allah büyük bir zafer verdi. Bu zafer Rabbanidir. Bu zafer Filistin halkının, Arap Halkının, Müslümanların ve dünyadaki hür insanların zaferidir. Bu zaferden çıkardığımız en büyük ders Filistin Filistinlilerindir, Müslümanlarındır. Kimse bunu onlardan alamaz. Burası bizlerindir. Kıyamete kadar Allah bize vermiştir. Allah'ın izniyle işgal güçlerine direndik, onların sinsi planlarını bozduk. Elektrikli köprüler kalktı. Kameralar kalktı, yaşlı sınırlandırma iptal edildi. Bu müjdeyi paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

"Yardıma ve duruşa devam ediniz"

Müslümanlara çağrıda bulunan Heniyye, "Diyorum ki mübarek Kudüs mücadelesi bitmedi. Kudüs meselesi sizden çok şeyler istiyor. Bizler siyasi, maddi, resmi destek istiyoruz. Bütün kurumlara sesleniyorum, vacip olan görevinizi yerine getirmenizi istiyorum. Buradaki kardeşler planları bozdular. Buradaki kardeşlerimiz savaşın en önünde ümmet için savaşıyorlar. Onlar için destek oluşturmanız gerekir. Sadece destek değil; desteklememiz gereken iradelerimizin birleşmesi için destek lazımdır. Yardıma ve duruşa devam ediniz. Durmayınız. Siz Türkiyeli kardeşlerim. Kan verdiniz, can verdiniz, deniz ablukasını kırmak için Mavi Marmara şehitlerini sundunuz. Size olan umutlar çok büyüktür. Gün gelecek hep beraber mübarek Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız." şeklinde konuştu.

Heniye son olarak, Hamas adına, Kudüs adına, Filistin adına, şehit aileleri adına mitingdeki Müslümanlara teşekkür etti.

Miting yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir