• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Balıklıgöl hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. İbrahim'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıgöl, hafta sonunu fırsat bilen Şanlıurfalılar ve ziyaretçiler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarihi Balıklıgöl'e gelen Urfalılar ve ziyaretçilerin bir kısmı gölgelikte dinlenirken, bir kısmı da balıklara yem atarak, Balıklıgöl'de bulunan türbelerde dua ediyorlar.

Almanya'nın Berlin'den kentinden, memleketi Şanlıurfa'ya geldiğini belirten Sami Yapıcı, her sene mutlaka Balıklıgöl'ü ziyaret ettiklerini ifade etti.

Yapıcı, "Tarihi mekân çok güzel. Temizliği falan hoşuma gidiyor. Ama sadece park sorunu var. Güzel yani. Doğduğumuz memleketimiz gelişmiş, güzelleşmiş. Her sene bunu hissediyoruz. Görüyoruz. Daha da gelişmesini arzu ediyoruz. İnsanların güven kaygıları falan biraz eksiklik var ama şu anda güzel, hoşumuza gidiyor. Ailecek gelmeyi istiyoruz ve her sene geliyoruz." dedi.

Tarihi Balıklıgöl'ün çok güzel olduğunu ifade eden ancak park sorunu yaşadıklarını söyleyen Mehmet emin Akarslan ise park sorununa da bir çözüm bulunmasını istedi.

Şanlıurfa'nın tarihsel bir şehir ve peygamberler diyarı olması nedeniyle dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çektiğini söyleyen Akarslan, "Şanlıurfa misafirperver bir ilimiz ama gelen misafirlere yeterli cevap verilmiyor; eksiklikler var.  Turiste kapalı, turizme kapalı bir şehir. Burada otelcisi, lokantacısı çok kazanç sağlayamıyor.  Yurt dışından bir uçak Gaziantep'e 200 Euro'ya geliyorsa, Şanlıurfa'ya 500 Euro'ya geliyor. İstanbul'dan, Gaziantep'e 100 TL'ye geliyorsa; buraya 300 TL'ye geliyor. Tabi bu da turizmin belini kırıyor. İnsanlar gelmek istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

Balıklıgöl'ün tarihi olarak çok güzel bir mekân olduğunu belirten Necip Yapıcı ve Mehmet Erdir, Şanlıurfa'nın gezilmesi ve tarihinin öğrenilmesi gerektiğini ifade ederek, herkese  Balıklıgöl'ü ziyaret etmeleri tavsiyelerinde bulundular. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir