• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Uludağ Gözlem Festivali "AstroFest 2017" başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek AstroFest'e Türkiye genelinden 462 kişi katıldı.

NASA, TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ulrecht Üniversitesi gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelen, alanında uzman onlarca uzman, uzay ve gökyüzü bilimine ilişkin sunumlar gerçekleştirdi.

AstroFest'in açılışında konuşan tarihçi Talha Uğurluel, toplumsal olarak bilimsel etkinliklere olan ihtiyaç olduğunu söyledi.

Etkinliğin ilk gününde TÜBİTAK'tan Dr. Murat Yüksel, dünyanın kendi çevresinde dönüş süresiyle, Ay'ın dünya çevresindeki dönüş süresinin eşit olması dolayısıyla Ay'ın dünyadan hiç bir zaman görünmeyen kısmına ilişkin bilimsel veriler paylaştı.

NASA'da görev yapan Prof. Dr. Behçet Açıkmeşe'nin "İnsanoğlunun Mars'a Yolculuğu" sunumu ise yoğun ilgi görürken uzay araçlarının nasıl çalıştığını ve kontrol edildiğini, uzay yolculuğu sırasında mekik ve yer mürettebatının nelerle karşılaştığını teknik detayları ile paylaştı.

Mars yolculuğunun son derece pahalı bir proje olduğunu aktaran Açıkmeşe, "25 milyar dolarlık proje en ufak bir hatada çöp olabiliyor. Çok dikkatli ve titiz davranmak zorunluluğumuz var." diye konuştu.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, AstroFest'in her yıl büyüyerek devam ettiğini ve Bursa'nın prestijli etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan, 3 gün sürecek etkinliğe ve gökbilimine duyulan ilginin kendilerini mutlu ettiğini ve gelecek yıllar için cesaretlendirdiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir