• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Bakan Soylu`dan yüklenici firmaya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte yapımı süren Şırnak-Van yolunda incelemede bulundu.

Hakkari temaslarının ardından helikopterle Şırnak 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gelen Soylu'yu burada Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy tarafından karşılandı.

Burada Tümen kışlasına geçen Soylu, şeref defterini imzaladı.

Basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Soylu, daha sonra yapımı süren Şırnak-Van yolu 5'inci kilometresine geçti.

Yüklenici firmaya tepki

Burada Karayolları Bölge Müdürü Enver Yüce ve yetkililerden bilgi alan Soylu, müteahhit firma yetkilisine "Geçen yıl Eylül ayından beri hiçbir gelişme yok. Ekim ayının başında tekrar buraya geleceğiz. Eğer gelişme yoksa kusura bakmayın... Çünkü biz geciktikçe teröristlerin iştahını kabartıyoruz." dedi.

Gazetecilere ziyaret ile ilgili açıklama yapan Soylu, Hakkari, Dağlıca-Çukurca güvenlik yolu ile ilgili değerlendirmek yaptıklarını, oradaki güvenlik güçleri ile beraber olduklarını söyledi.

Özel idare ve karayolları ile birlikte yapımı süren Şırnak-Van yolunun bölgenin ekonomik coğrafyasını önemli notaya getirecek bir yol olduğunu dikkati çeken Soylu, "Van ile Habur arasındaki iletişimi sağlayacak bir yol olan ve bizim güvenliğimiz açısından aynı zamanda hayati bir yoldayız. Öyle tahmin ediyorum ki çok kısa süre içerisinde Van'la buluşturacağız." diye belirtti.

Yolun Siirt, Şırnak, Van üçgeninde mesafeleri kısaltacak ve kendileri ile daha iyi sınırlar kurulması için önemli olduğunu söyleyen Soylu, ekonomik gelişiminin daha iyi bir noktaya gelmesi açısından önemine vurgu yaptı.

Soylu, şöyle konuştu:  "Bu yolun bir diğer önemli noktası da Bestler-Dereler de şu an bulunduğumuz yer de dahil, terör örgütünün uzun yıllar boyunca neredeyse kendi alanı. Biliyorsunuz eylül ayında burada 6 şehidimiz oldu. Ve bu yollar aynı zamanda terör örgütünün bu hayatiyet alanlarını tamamen ortadan kaldıracak. Birkaç faydası olacak. Hem güvenliğine bakıyoruz bu yolun hem de hangi aşamada bitebileceğine bakıyoruz. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Sayın Başbakanımız bu yollarla birebir ilgilidir. Sadece kırsalda, şehirde terörle mücadele değil, aslında kalkınma ile yollarla attığımız adımlarla, şehirleri birbirleriyle bütünleştirerek, bambaşka bir bakışı ortaya koymaya çalışıyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda arkadaşlarımız burada, tekrar geleceğiz burada ne mesafe aldığımızı da inşallah göreceğiz."

Soylu, öğle yemeğinin ardından kentten ayrıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir