• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
İçişleri Bakanı Soylu üs bölgesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Selami Türker ile birlikte özel uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyubî Havalimanı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri Vali Vekili Bekir Abacı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu tarafından karşılandı.

Çocuklar tarafından çiçekle karşılanan Bakan Soylu, beraberindekilerle birlikte helikopterle Çukurca ilçesindeki Dağbaşı üs bölgesine giderek yapımını süren Dağlıca-Çukurca yolunda incelemelerde bulundu.

 Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu, yapılan yolun önemine değindi. Soylu, "Özellikle Ulaştırma Bakanlığımız ve bölge çok iyi çalışıyor. Özellikle şu yolun yapılmasının ne aşamada olduğunu görmek için geldik. Bu, buradaki terörle mücadele kadar önemli bir adım ve önemli bir parçasıdır bu yol. Özellikle çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa bir zaman içinde uzun zamandır yapılamayan bir yolun 11 kilometresi şu anda bitmiş durumda. Geriye 16 kilometremiz kaldı. Burası Çukurca yolu. Dağlıca-Çukurca yolunun toplam 26-27 kilometresinin bitmesi demek buralarda hem bizim intikalimizin hem lojistiğimizin sağlanması, hem de terör örgütünün buralarla olan bağının tamamen kesilmesi anlamına gelir ki bu yolla ilgili bu mesafenin alınmasını da son derece sevindirici buluyoruz."

"PKK ciddi bir şekilde mevzi kaybediyor"

Geriye kalan 16 kilometrelik yolun da çok yakın zamanda bitirileceğine inandığını ifade eden Soylu, bölgede herkesin işin başında olduğunu belirterek, "Terör örgütü çok doğal olarak bu yolların yaptırılmaması için çaba sarf ediyor. Çünkü ciddi bir şekilde mevzi kaybediyor. Bu görünen dağların tamamında şu anda Allah'a şükürler olsun ki bir taraftan askerimiz, bir taraftan jandarmamız, polisimiz, özel harekâtımız, korucularımız, hep birlikte ciddi bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Sınır boylarından ve buralardan Mehmetçiğimiz kuş uçurtmamaya çalışıyor ve mümkün olduğunca da daraltıyor. Bu tabloyu biz geçen sene geldiğimizde çok arzu ediyorduk, bu yolun bu istikamette oluşmasını. Terörle mücadelede aldığımız mesafe kadar bu gelişmelerde de aldığımız mesafeyi önemsiyoruz. Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz Allah'a şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

 Bölgedeki en önemli meselelerden birinin yolun devamının sağlanması olduğunu aktaran Soylu, bunun için Ulaştırma Bakanlığına, Karayollarına, müteahhitlere, yolun güvenliğini alan ve bunu sağlayan tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.

 Bakan Soylu, daha sonra Şırnak'a geçti. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir