• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Karlıova'daki elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönemlerde Karlıova'da yaşanan elektrik kesintilerine tepkiler çoğalıyor. Karlıova Dörtyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar evlerinde getirdikleri beyaz eşyalarla elektrik şirketini protesto etti.

Elektrik kesintilerinden dolayı bozulan elektronik eşyaların üzerine, "Dünya ile iletişimimizi kestin, gece 02.30'da yandım, yanacaksak hep beraber yanalım" dövizleri yapıştırıldı. Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı elektrik şirketinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Fırat Aksa Elektrik Şirketine doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar, şirket önünde oturma eylemi yaptı. Daha sonra Dörtyol Meydanı'nda toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı.

Basın metnini okuyan Karlıova TÜGVA Temsilcisi Caner Demir, yaz ve kışın devamlı yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı ilçe halkı olarak elektrik şirketini protesto ettiklerini söyledi.

"Elektronik eşyalarımızda meydana gelen zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz"

Demir, "Yıllardır bize çektirdiği bu zulmün bitmesi için ve yetkililerin sesimizi duymaları için burada toplanarak yaşanan sıkıntılara tepkilerimizi gösteriyoruz. Bu sıkıntıların kış ve yaz aylarında da sürekli olarak devam etmesi, sorumluların sorumsuzlukları halkı isyan noktasına getirmiştir. Esnafların 2-3 aylık işlerinin ve çoluk çocuğunun nafakasını kazanmak için açtıkları rızık kapıları elektrik kesintilerinden dolayı kapanma noktasına gelmiş ve mağduriyetlerine neden olmuştur. İlgili makamlara defalarca başvurmamıza rağmen bu ayıba bir çözüm bulunamamıştır. Elektrik kesintileri nedeniyle elektronik eşyalarımızda meydana gelen zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz.  Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığının bu konuda sesimizi duymalarını ve ilçe halkını sıkıntılardan kurtarmalarını talep ediyoruz." dedi.

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren ilçe muhtarlarından Behcet Bingöl, "Bu elektrik kesintilerinden dolayı herkes isyan ediyor. Karlıova halkı, kışlık için topladığı katıkların tamamı bozulmuştur. Yaz aylarında bu sorunlar yaşanıyorsa kış aylarında herkesin bir jeneratör alması gerekiyor. Eskisi gibi mum ve lambaların önünde kimse oturmuyor. Günde 30'dan fazla kesinti oluyorsa bu 70'li yıllarda yaşıyoruz demektir. Karlıova çok sahipsiz kalmış. Siyasilerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ricada bulunuyorum, bu konuda birlik olalım ve bu soruna çözüm bulalım." dedi.

Sanayicilerden elektrik kesintilerine tepki

Karlıova'da bulunan sanayi esnafı da elektrik kesintilerine tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

Son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri sanayici esnafını isyan noktasına getirdi.
İş yerleri önünde toplanan sanayi esnafı ortak bir açıklama ile elektrik şirketine tepki gösterdiler. Esnaf, seslerini duyurmak için eylemlerde bulunacaklarını söyledi.

Esnaf, kesintilerden dolayı makinalarının arızalandığını ve çalışamaz hale geldiğini ifade etti. Bazı esnaf tepkilerini şöyle dile getirdi: "Hem kış hem yazın elektriklerimiz gidip geliyor. Dünyanın neresinde günde 30-40 kez elektrikler kesiliyor. Biz burada vatandaşın işlerini yapamıyoruz, kesintilerden dolayı akşama kadar oturuyoruz. İşçi paralarını cebimizden ödüyoruz. Batmak üzereyiz, ilçemiz bu nedenle ilerleyemiyor. Sesimizi bugüne kadar kimse duymadı; bundan sonra sesimizi duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Halk jeneratörlere yöneliyor

İlçede yıllardır bitmek bilmeyen elektrik sorunu için bir çok esnaf ve vatandaş çareyi jeneratör almakta buldu. Son günlerde jeneratör satışlarında patlama yaşandığı, Özellikle  Karlıova KaymakamlığıTaşlıçay köyünde solunum cihazına bağlı olarak yaşayan onlarca slikozis hastasına elektrik kesintilerinden zarar görmemeleri için  jeneratör alındığı öğrenildi. Bazı vatandaşlar ise elektrik şirketine tepki olarak "ilçemiz en sonunda jeneratöre bağlı olarak yaşayacak" ifadesini kullandı.

Siyasi parti temsilcileri de tepkisiz kalmadı

İlçede yıllardır baş gösteren elektrik sorunu için vatandaşların çoğu jeneratör kullanmaya başlarken, yaşanan kesintiler yüzünden siyasiler de duruma tepki gösterdi.

Karlıova ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren HÜDA PAR Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, ilçenin elektrik sorununa acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Bingöl,  "Karlıova ilçesinde yıllardan beridir bu sorunu yaşıyoruz. Kışın aylarında yoğun kış şartlarından dolayı teller kopuyor ve elektrik kesintileri meydana geliyor ve ilçe günlerce karanlığa gömülüyor. Yaz aylarının gelmesiyle kesintiler daha fazla meydana geliyor. Yaşanan bu elektrik kesintisinden dolayı birçok esnafımız iş yapamıyor ve bazı sanayici esnaf ise hiç kepenk açmıyor. İlçemiz için tam bir afet bu, çünkü elektrik kesintisi meydana geldiğinde hasta olan bir vatandaşımız eczaneden ilaç bile alamıyor. Birçok ev ve işyerlerinde elektronik eşyalar bozulmuş ve bu kesintiler yüzünden vatandaşımız mağdur olmuştur." dedi.

Her gün elektrik kesintilerinin yaşandığını ancak yetkililerin vatandaşa kesintiler hakkında bir bilgi vermediğini söyleyen Bingöl, "Elektrik şirketinin onarım çalışması varsa bu konu hakkında neden vatandaşa bilgi verilmiyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir duyarsızlık yoktur. Karlıova'da jeneratör olan bir iş yerinde vatandaşların telefonlarını şarja koymak için sıraya girdiği günleri gördük. Yere düşen elektrik tellerine dokunan çocukların minik bedenleri elektriğin çarpması sonucu yandığını gördük. Karlıova halkı olarak elektrik kesintilerinden dolayı birçok mağduriyetimiz oldu ve bu sorunlarımız yerel ve ulusal bazda medyaya yansımasına rağmen, vatandaşların şikâyetlerine rağmen yetkililer başını toprağa gömmüş bu sesi duymamak için ellerinden geleni yapıyor maalesef. İşi bilmeyenlere koca ilçe teslim edilmiş. Yetkililerin kesintilere karşı verdiği tek cevap, kayıp kaçak. Biz de ilçe halkı olarak soruyoruz.  Bu yaz ayında ne kayıp kaçağı? Elektrikli sobalar mı yanıyor, su ısıtıcıları mı kullanılıyor?  Yaz ayında aydınlanmak için ampul ve buzdolabı kullanılıyor. Eğer dedikleri gibi varsa kayıp kaçak neden buna karşı önlem alınmıyor. Yaşanan bu elektrik sıkıntısının giderilmesi ve vatandaşlarımızın derdine derman bulunması için yetkililerin bir an önce duruma müdahale etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Karlıova CHP ilçe Başkanı Sıdık Bingöl de elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Elektrik kesintilerinde adeta intikam duygusuyla hareket edildiğini ifade eden Bingöl, bu durumun, halkı isyan noktasına getirdiğini kaydetti.

Bingöl, "30-40 yıllık şebekelerin olduğu ilçede en ufak bir kuş çarpmasından bile saatlerce elektrikler kesilmektedir. Yıl olmuş 2017 ama ilçemiz hala 1980'li yıllarda olduğu gibi bir köy gibi elektrik sorunlarıyla boğuşmaktadır." dedi. (Bülent Temiz- İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir