• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Bakan Demircan`dan `Dünya Hepatit Günü` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAĞLIK
Bakan Demircan, mesajında, toplum sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir bulaşıcı hastalığın da hepatitler olduğunun altını çizerek, hepatitin, karaciğer iltihabı olduğunu ve birçok nedene bağlı olarak oluştuğunu ifade etti.

Viral hepatitlerin virüs tiplerinin A, B, C, D ve E olduğunu vurgulayan Demircan, dünya üzerinde yılda 1,3 milyon insanın bu virüslere bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Demircan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aşılama ya da basit tedbirlerle korunması mümkün olan hastalıklar çok can kaybına neden olurken, bugün dünyada 13 antijene karşı ücretsiz aşı uygulayan nadir ülkelerden biriyiz.

Özellikle Hepatit C virüsüne karşı üretilen yeni nesil ilaçlar, oldukça pahalı olmasına rağmen ülkemizde ücretsiz olarak uygun olan hastalara başarıyla uygulanmakta.

Ölümcül olabilen Hepatit B virüsünden korunmanın en etkili yolu ise aşılanmaktır. Güvenli ve etkili olan Hepatit B aşısı ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarımızda başarıyla uygulanmaktadır." (AA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir