• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Siyonist işgalcilerin zulmü sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Fatih Saraçhane Parkında Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ve Filistinli Müslümanlara yapılan zulmü anlatan "Kudüs" temalı resim sergisi açıldı.

Halk tarafında yoğun ilginin gözlemlendiği resim sergisine HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Başkan Yardımcısı Metin Demir, Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, Şehit ve Tutuklu Aileleri Platform Sözcüsü Recai Yurdan katıldı.

Sergiye katılan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük konuyla açıklamalarda bulundu. Elibüyük, Siyonist İşgalcilerin Ortadoğu coğrafyasında bir ur gibi olduğunu ve bu urun özde Müslümanlar için genelde tüm dünya için tehdit oluşturduğunu belirti.

"Aksa özgürleşmeden, ümmet özgürleşmez"

Bütün Müslümanların odak noktasının Filistin olması gerektiğini belirten Elibüyük, "Siyonist İsrail zulmü bitmedi devam ediyor. İşgal rejimi İsrail Mescid-i Aksa'yı kısmen açtı. Ancak 50 yaş altındaki insanların namaz kılmasına ve camiye girmesine izin vermedi. Son zamanlarda Siyonist İsrail'in politikası Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e yönelik baskısı artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa özgürleşmeden, Kudüs özgürleşmeden, ümmet özgürleşmeyecek. İsrail Ortadoğu coğrafyası dediğimiz, İslam ülkelerinin olduğu coğrafyalarda bir ur gibidir. Bu ur özelde Müslümanlar için genelde dünya için tehdit oluşturan bir urdur. İnsanlık için bir tehdide dönüşmüştür. Kudüs ve Mesid-i Aksa özgürleşmeden Müslümanların mücadelesinin bitmemesi lazım. Bütün Müslümanların bu noktaya odaklanması lazım, emeğini ve enerjisini buraya harcamalıdır." dedi.

"Siyonist işgalcilerin zulmünü ifşa edecek etkinliklerin desteklenmesi lazım"

Filistin'de yaşanan zulümlere dikkat çekmek ve toplumsal hassasiyeti bilinçlendirme konusunda çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirten Elibüyük;, "İstanbul Gençlik kollarımız, düzenlemiş olduğu fotoğraf sergisini bir nebzede olsa oradaki zulme dikkat çekmek için düzenledi. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi lazım ve buradan herkesin katılması çağrısını yapıyorum. Bu tür etkinliklerin Fillisinin ve Kudüs'ün bağımsızlığı için nasıl bir faydası olabilir diyenler var. Şuna toplum olarak bu konu le ilgili bir bilinç eksikliğimizin olduğunu düşünüyorum. Bu zulme dikkat çekeceğiz. Belki burada yapılan resim sergisiyle Siyonizm yok olmuyor. Ancak bu tür etkinlikler sayesinde toplumsal hassasiyetin, bilincin artmasıyla birlikte, tepkiler artıkça Allah'ın izni ile zalim, baskıcı ve terörist Siyonist İsrail belki bu denli pervasızlaşmayacak. Bunun için bu tür etkinliklerin, bu zulümleri hafifleteceği konusunda katkısının olacağını düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde toplumsal hassasiyeti bilinçlendirme konusunda bisiklet turu, şiir ve makale yarışması gibi birçok etkinlik İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları olarak düzenleyeceğiz." ifadelerini kulandı.

13 Ağustos'ta Mescid-i Aksa için pedal çevrilecek

Yaptıkları resim sergisiyle amaçlarının Filistin'i ve Mesci-i Aksa'yı gündemde tutmak olduğunu belirten HÜDA PAR İL Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu ise şu ifadeleri kulandı: "Programımızı yapmamızdaki amacımız Siyonist İsrail'in Mesid-i Aksa'mıza Kudüs'ümüze alçak elleriyle bu son dönemde artırılmış olduğu saldırılardan dolayı halka bir bilinç oluşturmak. Gündemimiz çok hızlı değişiyor. Bundan dolayı yapmış olduğumuz bu sergiyle insanlara Mescid-i Aksa'yı, Filistinli kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu hatırlatmak ve buna dönük olarak bir şuur, bir bilinç oluşturmak, gündemlerine sokmaktır. Programımız yarında öğle namazından sonrada devam edip akşam saat 20.00'a kadar sürecektir. Ayrıca 13 Ağustos'ta bir güzergah üzerinden bisiklet turu düzenlenecek. Turun sonunda basın açıklamasıyla tekrardan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve Mescid-i Aksa'nın, Filistin'in ve davasının bizim için ne kadar kıymetli olduğunu anlatacağız."  (Mehmet Bozdaş-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir