• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
"Mehmet Görmez her kesim tarafından sevilen bir başkandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevi bırakacağı iddialarını değerlendiren, Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen, Mehmet Görmez'in herkesin gönlüne taht kurduğunu belirterek, Görmez'e karşı yapılan algı operasyonların karşısında duracaklarını belirtti.

Mehmet Görmez'in Diyanet'e geldiği günden beri değişimin olduğun söyleyen Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen, Mehmet Görmez'in, diyanet camiası olarak herkes tarafından sevildiğini ve desteklendiğini belirtti.

Mehmet Görmez'in ilmi ile amel ettiğini ve Anadolu irfanıyla kendisini donattığını söyleyen İçen, "Anadolu irfanını özümsemiş, benimsemiş ve Anadolu'nun çocuğu dediğimiz özelikle Diyanet İşleri reisimiz, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmezi toplumsal olarak, halk olarak, ülke olarak herkes seviyor, herkes kucaklıyor, herkesin gönlüne taht kurmuş hakikaten bilgisiyle amil olan, amel eden, Anadolu irfanıyla kendisini donatmış ve bu bölge insanı ile hem medreseden mezun olması, hem ilahiyattan-üniversiteden akademisyen olması. Hem akademik camiayla, hem de medreseyi sentezleyip bu Anadolu irfanını bu topluma özelikle diyanet camiasına güzel bir şekilde ulaştırmaya çalışıyor. Görmez, geldikten sonra diyanette büyük değişimler, gelişmeler ve güzellikler oldu, olmaya devam ediyor. 120 bin cami imamları ile beraber diyanet camiası olarak herkes huzur içerisinde, mutluluk içerisinde reisiyle kucaklaşarak reisini sevmektedir, desteklemektedir." dedi.

"Algı operasyonlarıyla sürekli Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez'e sürekli bir saldırı var." diyen İçen, daha sonra şunları kaydetti:

"Onu görevinden uzaklaştırmak için sürekli bir çaba içerisindeler. Bu da halk tarafından benimsendiği için, devlet tarafından desteklediği için ve hakikatten Anadolu irfanını özümsediği için ve kendisi hadis konusunda uzman olduğun için. Hadis konusunda epey bir makalesi var, çalışması var, kitapları var. En son diyanette de hadislerle ilgili 7 ciltlik bir eseri de bu halka bu topluma bizlere kazandırmıştır. Yani bu gerçekten bizim için bir zenginliktir. Bu zenginliğe sahip çıkmamız gerekiyor diyanet camiası olarak, Müslümanlar olarak ve Anadolu insanları olarak biz bu şekil kazanmış insanları kaybetmemiz bu toplumun felç olmasına, bu toplumun büyük bir kaybına sebebiyet olacağını hissediyoruz, görebiliyoruz. O açıdan bu gibi insanların kesinlikle harcanmaması gerekiyor, onlara sahip çıkılması gerekiyor, desteklenmesi gerekiyor."

Mehmet Görmez'in bu topluma Hadis külliyatını kazandırdığını ve Peygamberi ön planda tutarak her türlü hurafeye, bidate ve yanlışa karşı çıkarak, duruş sergilediğini aktaran İçen, 15 Temmuz darbe gecesinde meydandan ayrılmadığını ve milletle beraber alanlara çıktığını ifade etti.

İçen, "Gece-gündüz dinimize sahip çıkacağız, ilkelerimize sahip çıkacağız, camiamıza, reisimize, başkanımıza sahip çıkacağız çünkü o bu toplumun kazanımıdır, bu toplumun kucağından, ocağından çıkmıştır. Medreseyi özümsemiş, Kur'an-ı özümsemiş, peygamberi özümsemiş ve gerçekten de hakikaten de bir filozoftur, bilim adamıdır, âlimdir ve ilmiyle yaşayandır. O açıdan bu fırsatları hep beraber değerlendirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir